D-Marin Didim'de ISPS Kod tatbikatı

D-Marin Didim'de ISPS Kod tatbikatı

Uluslar arası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) gereğince Liman Tesisinde her takvim yılında icra edilmesi gereken ISPS Kod tatbikatı D-Marin Didim Marina Liman Tesisinde gerçekleştirdi.

A+A-

Güllük Liman Başkanlığı koordinesindeki tatbikat, Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu Ziya Sayın ve MKY Özel Güvenlik ve Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti ISPS Koordinatörü Ahmet Ertürk tarafından icra ettirildi. Tatbikata liman tesisinin Özel Güvenlik ve tesis personeli iştirak ederken, tatbikat süresince Didim Kaymakamlığı, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve Güllük Liman Başkanlığına tatbikatta gelişen olaylarla ilgili olarak ihbar ve bildirimlerde bulunulurken Liman Tesisi Güvenlik Planında belirtilen raporlar hazırlanarak gönderildi.

Tatbikatın amacının ise liman tesisine karşı güvenlik tehditlerinin önlenmesi ve karşı tedbirlerin geliştirilmesi ve Liman Tesisi ile Didim Kaymakamlığı, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve Güllük Liman Başkanlığı arasında koordinasyon ve iş biriliğinin geliştirilmesi olarak açıklandı.

İcra edilen tatbikat ile hedeflere ulaşması kapsamında muhabere usulleri ve muhabere cihazlarının yeterliliği, LTGS ile yerel otoriteler arasındaki işbirliği ve koordinasyon usulleri, Personelin acil durumlar karşısındaki reaksiyonları, Güvenlik cihaz ve teçhizelerinin yeterliliği, Güvenlik Planında yer alan hususların yeterliliği, Liman Tahliye Usulleri, Tatbikat kapsamında kullanılan raporlar, Güvenlik Seviyesi 2 ve Güvenlik Seviyesi 3’te alınan tedbirlerin yeterliliği test edildi.

Gerçekleştirilen Tatbikat senaryosu kapsamında Güvenlik Seviyesi-2 tedbirlerinin alınması, Tesise şüpheli paket bırakılması, Güvenlik Seviyesi-3 tedbirlerinin alınması, Tesiste bomba patlaması ve yangın çıkması, Acil Müdahale ekiplerince yangına ve yaralıya müdahale, Tesisin tahliye edilmesi faaliyetleri icra edildi.

didim_tatbikat2.jpg

didim_tatbikat.jpg

Bu haber toplam 1787 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.