1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. D-MARİN TURGUTREİS - D-MARİN BODRUM

  4. D-Marin Turgutreis'te rekor konser
D-Marin Turgutreis'te rekor konser

D-Marin Turgutreis'te rekor konser

D-Marin Turgutreis'te 6. Uluslararası Klasik Müzik Festivali rekor katılım ve muhteşem bir konserle müzikseverlerle buluştu

A+A-

Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu’nun üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin altıncısı, ünlü piyanist İdil Biret ve dünyanın en köklü orkestralarından İngiliz Kraliyet Filarmoni (Royal Philharmonic) tarafından verilen muhteşem konser ile başladı. Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan’ın ev sahipliğinde düzenlenen açılış kokteyli ile başlayan geceyi yaklaşık 5000 kişi izlerken, sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı.

Doğuş Grubu’nun kurucu destekçiliğini üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali muhteşem bir açılış konseriyle müzikseverlerle buluştu.

Geçtiğimiz yıl Avrupa Festivaller Birliği’ne üyeliğe hak kazanan festivalin altıncısında, dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret, Royal Philharmonic Orkestrası eşliğinde gerçekleştirdiği performansıyla, konser alanını dolduran yaklaşık 5000 izleyiciden büyük alkış aldı.

Şef Grzegorz Nowak yönetiminde sahneye çıkan İdil Biret, kendisine eşlik eden Royal Philharmonic Orkestrası ile birlikte, bir konserde iki piyano konçertosu icra ederek dünyada çok ender rastlanan bir müzikal tecrübeyi müzikseverlerle paylaştı.

Samuel Barber’in yaylılar için yazdığı Adaggio eseriyle başlayan gecede, Biret, Chopin’in iki numaralı piyano konçertosunu seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde ise sanatçı önce Nevit Kodallı’nın anısına sanatçının meşhur eseri “Telli Turna”yı, ardından ise Schumann’ın piyano konçertosunu icra etti.

Hüsnü Akhan: “Bu yılki festivalimizde Tohum Otizm Vakfı ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz”

D-Marin Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin açılış konseri öncesinde bir konuşma yapan Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan , “Her yıl daha da artan bir ilgiyle karşılanan festivalimizde, Doğuş Grubu olarak büyük önem verdiğimiz sosyal sorumluluk projelerinden bir yenisini gerçekleştiriyoruz. Tohum Otizm Vakfı ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde, bu yıl satın almış olduğunuz biletlerden sağlanacak gelir, vakfın özel eğitim kurumunda öğrenim gören çocukların eğitim materyallerinin sağlanması ve otizm alanında uzmanlaşacak öğretmenlerin eğitimine katkı için kullanılacak.” dedi.

Festivalde bugün: İlk günbatımı konseri Borusan Quartet‘den
Festivalin ikinci günü, gün batımı ve gece konseri olmak üzere iki ayrı programdan oluşuyor. Son günlerde aldığı ödüllerle hem yurtiçinde hem de yurt dışında başarılarından söz ettiren Borusan Quartet, festivalin ikinci gününde (bugün) ‘Gün Batımı Konseri’nde Bodrumlu müzikseverlerle buluşacak. Klasik müziğin dinamik dörtlüsü, gün batımı konserinde W.S.Mozart, Borodin, L. Boccherini ve Fritz Kreisler’in eserlerinden oluşan bir resital takdim edecek.


Gece Konseri’nde Fazıl Say ve Arkadaşlar sürpriz bir repertuvar sunuyor
Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say bu yıl da sanatçı arkadaşlarıyla birlikte çok özel bir konsere imza atacak. Cihat Aşkın (Keman), Çağ Erçağ (Viyolonsel), Tolga Salman (Bandoneon), Güvenç Dağüstün(Bariton), Burcu Karadağ (Ney), Efdal Altun(Viyola), Sevil Ulucan (Keman), Iraz Yıldız (Piyano) ve Berfin Aksu’nun (Keman) Fazıl Say’a eşlik edeceği konserde, Nihavend Longa’dan Macar Dansları’na, Katibim’den Summertime’a kadar müzikseverlerin beğenisini kazanmış birçok esere yer verilecek.

Bu amaçla bundan altı yıl önce D-Marin Marinalar Grubu’nun ilk halkası olan D-Marin Turgutreis Marina’da Klasik Müzik Festivali’mizi başlattık. Sizlerin de katkı ve desteğiyle festivalimiz, artık Uluslararası Klasik Müzik Festivali alanında referans organizasyonlardan biri haline geldi.

Bildiğiniz gibi festivalimiz, geçen yıl, 40’a yakın Avrupa ülkesindeki en seçkin festivalleri çatısı altında toplayan Avrupa Festivaller Birliği’ne kabul edilerek, uluslararası niteliğini pekiştirdi. Bu akşam EFA Genel Sekreteri Kathrin Deventer da aramızda yer alıyor, kendilerini burada görmekten ötürü mutluyuz…

Bildiğiniz gibi Doğuş Grubu olarak, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz. Bu anlayış çerçevesinde, 2006 yılından beri Türkiye’nin ilk çocuk senfoni orkestrası olan “Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası”nı destekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nun restorasyonunu gerçekleştirdik ve kurumsal sponsorluğunu üstleniyoruz. Şimdiye kadar Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası konserleri ve festival biletlerimizin gelirleri ile Edirne, Diyarbakır, Siirt başta olmak üzere toplam 20 ilde Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri’ne enstrüman bağışında bulunduk.

Bu sene ise farklı bir proje ile bağış çalışmalarımızı devam ettirme kararı aldık
Doğuş Grubu ile Tohum Otizm Vakfı’nın işbirliği çerçevesinde, bu yıl satın almış olduğunuz biletlerden sağlanacak gelir, vakfın özel eğitim kurumunda öğrenim gören çocukların eğitim materyallerinin sağlanması ve otizm alanında uzmanlaşacak öğretmenlerin eğitimine katkı için kullanılacak.





Virahaber
 

Bu haber toplam 1457 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.