1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Darbeci SAT'çılara diğer SAT personelleri "dur" dedi
Darbeci SAT'çılara diğer SAT personelleri "dur" dedi

Darbeci SAT'çılara diğer SAT personelleri "dur" dedi

Beykoz’daki SAT Komutanlığı’nda görevli 11 darbeci SAT’çıyı, diğer SAT personellerinin etkisiz hale getirerek polise teslim ettiği öğrenildi. Diğer darbecilerin yakalanması için de İzmir’de görev yapan SAT’lardan bir tim Marmaris’e sevk edildi.

A+A-

Dünyanın en etkili askeri birliklerinden biri olan Sualtı Taarruz Komutanlığı’nda (SAT) 15 Temmuz gecesi neler yaşandığına Milliyet ulaştı. Medyadaki gelişmeler sonrası sıradışı bir olayın yaşandığını anlayan SAT Komutanı albay hemen birliğine gelerek Deniz Kuvvetleri Komutanı’nı aradı.

‘Bekleyin’ talimatı

Oramiral Bülent Bostanoğlu’na, ‘Sözde karargâhtan (Ankara) gelen emirleri dikkate almayacağını’ bildiren SAT Komutanı, ‘Sizin emirlerinizi bekliyorum’ dedi. Oramiral Bostanoğlu’nun, ‘Birliğin güvenliğini sağlayın ve emirlerimi bekleyin’ talimatı üzerine SAT Komutanlığı içinde inceleme başlatıldı. Bu sırada evlerinde olan pek çok SAT komandosu da komutanlarının emriyle birliğe gelerek birliğin darbeciler tarafından ele geçirilmesini engelledi.

Sözde göreve

Araştırmada, darbeci olduğu belirlenen 7 subay ve astsubay hemen SAT komandoları tarafından etkisiz hale getirildi. İlk sorguları yapılan darbecilerin Beykoz’daki SAT Komutanlığı’ndan 19 kişinin Akıncılar Hava Üssü’ndeki sözde göreve (hava üssünü koruma görevi) gittiklerini söylediği öğrenildi. Yani yapılan sorguda, birlikteki SAT eğitimli 2 askerin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikasta katıldığı öğrenildi. Edinilen bu bilgiler, hemen ilgili birimlerle paylaşılırken Akıncılar Hava Üssü’nden dönen 4 SAT personeli de birliklerini bekleyen SAT komandoları tarafından gözaltına alındı.

22’si teslim edildi 5 darbeci firarda

Birlikte darbe girişimine katılan 24’ü SAT, 3 idari personel olmak üzere toplam 27 darbecinin tespit edildiği öğrenildi. Bunlardan 22’sinin yakalanarak polise teslim edildiği, halen 5 darbecinin ise firarda olduğu öğrenildi. Firarda olan; bir üsteğmen ve dört astsubayla birlikte Cumhurbaşkanı’na suikast girişiminde bulunan diğer darbecilerin yakalanması için İzmir’de görev yapan SAT’lardan bir tim Marmaris’e sevk edildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2797 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.