1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Darıca Yüzme yarışları heyecanı başlıyor
Darıca Yüzme yarışları heyecanı başlıyor

Darıca Yüzme yarışları heyecanı başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin mavi bayraklı sahillerinde organize ettiği Açık Su Yüzme Şampiyonası'nın ikinci etabı Cuma günü Darıca Bayramoğlu sahilinde gerçekleştirilecek.

A+A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin mavi bayraklı sahillerinde organize ettiği Açık Su Yüzme Şampiyonası'nın ikinci etabı Cuma günü Darıca Bayramoğlu sahilinde gerçekleştirilecek. Yarış için başvuru süresi bugün sona eriyor.

Şampiyonanın ilk etabı geçtiğimiz hafta Pazar günü Kandıra Cebeci Halk Plajı'nda yüzüldü. Cuma günü gerçekleştirilecek Darıca Bayramoğlu Plajı'ndaki ikinci etabın ardından, şampiyonanın son etabı Karamürsel Altın Kemer plajında Pazar günü gerçekleştirilecek.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği işbirliğinde gerçekleştirilecek olan yarış tüm kategoriler için 2 bin metre mesafede yüzülecek. Yarışlara, il içi ve dışının yanı sıra her yaş grubundan yüzücüler katılabilecek. Yarışmada dereceye girenler, derecesine göre madalya ve nakdi ödülle desteklenecek.

Yarışlara, 12-14; 15-18; 19-25; 26-35; 36-45 ve 46 yaş üstü yüzücüler katılacak. Bu 6 farklı yaş kategorileri de bay ve bayan olarak ayrı ayrı değerlendirilecek. Toplamda 12 kategoride gerçekleşmiş olacak yarışlarda tüm sporcuların dereceleri tek tek belirlenecek.

Vatandaşlar yarışma için gerekli başvuru formuna Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden erişebiliyor. Yüzücülerin başvuru formunu eksiksiz olarak doldurup ilgili bölümlerini imzaladıktan sonra belgeyi yeniden taratarak, [email protected] adresine e-posta göndermeleri gerekiyor. Ön kayıt yaptıran yüzücüler, katılım için gerekli tüm belgeleri tamamladıktan sonra, yarışma günü 09: 00'da Yüzme İl Temsilcisi'ne elden kesin kayıt yaptırabilecek.

Yarışlar boyunca Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) denizdeki yarış güvenliğini sağlayacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler de görev başında olacak. Yüzücülerin güvenliği, bot, cankurtaran ve dalgıçlar ile 14 zodyak tarafından sağlanacak. Yarış parkurları da yine Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından kurulacak.

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün 335 0 223 nolu telefonundan başvurular ve yarışlarla ilgili detaylı bilgi edinilebileceği ve Yüzme İl Temsilciliği'nden konuyla ilgi bilgi alabilecekleri bildirildi.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1186 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.