1. YAZARLAR

  2. AYŞE OLCAY

  3. ‘Değişmeyen tek şey değişimdir’
AYŞE OLCAY

AYŞE OLCAY

Yazarın Tüm Yazıları >

‘Değişmeyen tek şey değişimdir’

A+A-
Nasıl geçtiğini anlamadan 2016’ya girmeye hazırlanıyoruz. Tayf Ajans olarak daha kurumsal bir yapı oluşturmak için başlattığımız çalışmalar Vira Dergisi ve virahaber portalı ile devam etti. Bu süreçte hem Vira Dergisi, hem de virahaber portalı her haliyle yenilendi. Vira Dergisi, bambaşka bir görünümle, farklı bir içerik ve ruhla yoluna devam ediyor. Sizlere en iyiyi sunmak için aylarca süren çalışmalardan, bir tek çizgi ya da tasarımdaki bir ayrıntı için saatlerce tartışmalardan sonra dergimiz yeni haliyle okuyucusuyla buluştu. Açıkçası son üç sayıdır aldığımız geri dönüşler son derece olumlu. Kendine has, kopyalamadan, çalmadan kendi aklımız ve fikrimizle yenilendik. Gerçi biz hala bazı bölümler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü aslında yaptığımız işin yani grafik-tasarımın tam anlamıyla doğrusu yok, biraz zevkler ve renkler tartışılmaz gibi durum var ortada. Öyle olunca da hepimizin üzerinde anlaştığı sayfalara ulaşmak kolay olmuyor.

Gelelim virahaber’e… Virahaber’de her haliyle yenilendi. Altyapısı, kadrosu, içeriği, kullanım şekli, sosyal medyası ile tamamen değişti. Amacımız sektöre daha içerikli, daha görsel ve tabii daha işlevsel bir web sayfası sunmak… Bu da kolay olmadı tabii… Özellikle alt yapısı konusunda hala çalışmalar tam anlamıyla tamamlanmış değil, her gün yeni bir ekleme daha yapılıyor. Bundan sonra www.virahaber.com’da çok çeşitli ve özel haberler, özel röportajlar, sektörün önünü açacak bilgilendirmeler, denizcilerin hayatını kolaylaştıracak uygulamalar ve sayfalar olacak. Kısacası her haliyle yenilenen yayınlarımızda Vira Dergisi ve virahaber tayfaları olarak bizler, sizlere en iyiyi sunmak için var gücümüzle çalışıyor olacağız. Kısacası istimi yükseltmeye devam ediyoruz, tabii yükümüz her zamanki gibi deniz kültürü olacak.

Yeni yıla girerken yenilenen bir diğer şeyse Bakanlar Kurulumuz oldu. 1 Kasım seçimlerinin ardından 64. Hükümet, 24 Kasım 2015 tarihinde kuruldu. 12 yıl kesintisiz bakanlık yapan ve son seçimde AK Parti İzmir Milletvekili olarak tekrar seçilen Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine döndü. Denizcilik sektörünün içinden gelen ve sorunları çok iyi bilen bakanımız görevine şu cümlelerle başladı: “Şimdi ‘Nerede kalmıştık?’ diyerek yola devam edeceğiz. Türkiye her alanda büyük gelişmeler kaydetti. Bu artarak devam edecek. 2023 hedeflerine ulaşmak için başında bulunduğum bakanlığın tüm imkanlarını seferber edeceğim. Türkiye’ye sembol olacak büyük projelerin altına imza atmaya devam edeceğiz. 4 milyon İzmirli hemşehrim başta olmak üzere tüm Türkiye’nin hizmetindeyim”.

Denizcilik sektörünü, hepimizi mutlu eden bir diğer isim yine denizcilik sektörünün yakından tanıdığı, daha önce de Milli Savunma Bakanlığı yapan Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz oldu. İsmet Yılmaz da, Milli Savunma Bakanı olarak yeni kabinede yer aldı. Her iki bakanımıza da pruvanız neta, rüzgarınız kolayına olsun Allah selamet versin diyorum. Tekrar kaldığımız yerden kendileri ile yola devam edecek olmaktan büyük mutluluk duyduğumu da belirtmek isterim.

Yeni yıla girerken bizler ve kabinemiz yenilendi ama Türkiye’de yeni yıla girerken yenilenmesi ve yinelenmemesi gereken konulara kısaca değinerek yazımı noktalayacağım. Mesela kadın cinayetlerinin en aza ineceği, bunun için de iyi hal indirimlerinin olmaması gereken bir sürecin yaşanacağı yeni bir yıl diliyorum. Mesela gazeteci arkadaşlarımızın yaptıkları haberler nedeniyle yargılanmayacakları, basın özgürlüğünün daha iyi olacağı bir yıl umut ediyorum. Anayasamızın yenilenmesini, savaşların bitmesini, ülkelerini savaştan kaçmak için terk eden mültecilerin soğuk sularda boğulup ölmeyeceği, gerginliklerin son bulacağı yeni bir dünya düzeni diliyorum. Yeni yıl umarım yeni ve güzel olayları getirir beraberinde. Ülkemize ve denizcilik sektörümüzün yolu açık ve aydınlık olsun.

ViraHaber.com

Bu yazı toplam 3337 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.