1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Deniz Fenerleri Sempozyumu
Deniz Fenerleri Sempozyumu

Deniz Fenerleri Sempozyumu

12–13 Haziran’da Şile Dedeman Otel’de düzenlenecek olan Uluslararası Deniz Fenerleri Sempozyumu’nun basın tanıtımı yapıldı.

A+A-

Şile Feneri’nin 150. yıl kutlamaları kapsamında FMV Işık Üniversitesi tarafından 12–13 Haziran’da Şile Dedeman Otel’de düzenlenecek olan Uluslararası Deniz Fenerleri Sempozyumu’nun basın tanıtımı yapıldı.

Yeşilköy Feneri'nde yapılan basın duyurusuna Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Ekinci, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Muavini Vedat Çakıroğlu, Şile Belediyesi Personel Müdürü Abdullah Güllüce, Mübadele Öncesinde Şile’de Yaşam kitabının çevirmeni Elisabevet Haritonidis KOVİ ile Prodromos Kürükoğlu ve basın mensupları katıldı.

12–13 Haziran’da Şile Dedeman Oteli'nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Deniz Fenerleri Sempozyumu ile ilgili olarak Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Ekinci, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Muavini Vedat Çakıroğlu, Şile Belediyesi Personel Müdürü Abdullah Güllüce, Elisabevet Haritonidis KOVİ ve Prodromos Kürükoğlu tanıtım konuşması yaptı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Vedat Çakıroğlu konuşmasında, Şile’yle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün arasında 1,5 asıra dayanan köklü bir geçmişin olduğunu ve bu asırlık ilişkinin 1860’ta Şile Feneri’nin faaliyete geçmesiyle başladığına vurgu yaparak, fenerlerin, hem kuruluş hem ülkemiz için çok önemli olduğunu,2002 yılına kadar kaderine terkedilmiş halde bulunan fenerlerin, Kuruluşumuzun çalışmaları neticesinde bu durumdan kurtarıldığını ve böylece halkla buluşturulduğunu, Şile Feneri'ne şile bezi giydirilmesi projesinin hayata geçirilmesiyle fenerin deniz ile buluşmasının resmedileceğini ve bundan sonra da bu tür faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 3463 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.