1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Deniz kabuklarından EXPO 2016
Deniz kabuklarından EXPO 2016

Deniz kabuklarından EXPO 2016

Antalya'da çocuk yaşından bu yana sahillerden topladığı deniz kabuklarından tasarımlar oluşturan Mutlu Deniz, EXPO 2016 Antalya'nın minyatürünü deniz kabuklarından yaptı.

A+A-

Antalya'da çocuk yaşından bu yana sahillerden topladığı deniz kabuklarından tasarımlar oluşturan Mutlu Deniz, EXPO 2016 Antalya sergi alanının minyatürünü deniz kabuklarından yaptı.

Tarihi Kaleiçi bölgesinde çalışmalarını sürdüren Deniz, yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda arkadaşlarına hediye etmek için deniz kabuklarından minik heykeller tasarladığını anlattı.

EXPO 2016 Antalya'nın görsellerine internetten ulaşarak çalışmaya başladığını anlatan Deniz, "Yaklaşık 1,5 ay süren çalışma ile 30 farklı çeşitten oluşan bin doğal deniz kabuğu kullanarak EXPO'nun birebir minyatürünü yaptım. El işçiliği ile yaptığım bu eseri sergilenmesi için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e hediye etmek istiyorum. Çalışmaları ile takdir ettiğim Türel'in bu hediyemi kabul edeceğine ve uygun gördüğü bir yerde sergileyeceğine inanıyorum" dedi.

Yaptığı minyatür ile turizme hizmet ettiğini söyleyen Deniz, "EXPO'nun tanıtımına ben de bu şekilde katkı vermek istedim. Deniz kabuklarını incelemek için dükkanıma gelen turistlerin EXPO'nun minyatürünü de görme şansı oluyor. Turistler çalışmamı çok beğeniyor ve benden EXPO ile ilgili bilgi alıyorlar" ifadelerini kullandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2414 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.