1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Başmakinist gemiden ayrılmak isterden denize düştü
Başmakinist gemiden ayrılmak isterden denize düştü

Başmakinist gemiden ayrılmak isterden denize düştü

Seyir halindeyken yakıt yetersizliği sonucu Malta açıklarına güçlükle ulaşan geminin başmakinisti Atıf Arışan çalışma koşulları sebebiyle gemiden ayrılmak isteyince denize düşerek yaşamını yitirdi.

A+A-

Hacı Telli tankeri başmakinisti Atıf Arışan yaşanan korkunç kaza sonucu hayatını kaybetti. Olay, 1 Şubat’ta Malta açıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre tanker 16 Ocak tarihinde İzmir Aliağa Limanı’ndan yola çıktı. Açık denizlerde geçen 2 haftalık seyirden sonra tankerin yakıtı bitti. Tanker, yakıt alımı için zor bela Malta açıklarına ulaştı. Ancak daha önce gemi sahibinin personelin kumanya ve su gibi ihtiyaçları için “Bu kadarıyla idare edin” demesinin ardından tanker yakıtının da bitmesi tepkilere yol açtı.

Motorun üzerine düştü

Başmakinist Atıf Arışan, “Kendi gemisine bırak su ve kumanyayı, yakıtı bile gramla alan gemi sahibiyle çalışmam” diyerek gemiden ayrılmak istedi. Bu talebi kabul edilen 58 yaşındaki Arışan acenta teknesine binerken fırtına sebebiyle önce motora sonra da denize düştü. Personel yardımıyla denizden çıkartılan başmakinist Arışan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Aynı zamanda emekli motorcu kıdemli başçavuş olduğu öğrenilen Arışan’ın cenazesinin dün memleketi Bursa’ya getirildi.

Gemide görev yapan bir gemi adamı, yeterli yakıt bile almadan seyir yaptıran gemi sahiplerinin personelin can emniyetini hiçe saydıklarını söyledi. Yakıtı bitene kadar kullanmanın ciddi sorunlar yarattığını hatırlatan gemi adamı, şunları söyledi:

“Tank dipleri sulu ve çamurlu olduğundan makine arızalar yapıp duruyor. Bu durum personeli canından bezdiriyor. Kabaran deniz ortasında sallanarak fırtınanın içinde kaderinizle baş başa kalıyorsunuz.”

ViraHaber.com


Bu haber toplam 2478 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.