1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Deniz kenti Mersin Kabotaj'a hazır
Deniz kenti Mersin Kabotaj'a hazır

Deniz kenti Mersin Kabotaj'a hazır

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Türkiye'nin 'Kabotaj Kanunu' ile birlikte kendi karasularında egemenlik ve bağımsızlığını kazanırken, denizcilik sektöründeyse hızlı bir gelişim gösterdiğini söyledi.

A+A-

'Kabotaj ve Denizcilik Bayramı'nın 84. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Vali Güzeloğlu, 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren 'Kabotaj Kanunu' ile birlikte Türkiye'nin kendi karasularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiğini hatırlattı. Güzeloğlu, söz konusu kanunla birlikte Türk denizcilik sektörünün hızlı bir gelişim süreci göstererek, ülke ekonomisine olan katkısının da her geçen gün arttığını vurguladı.

Türkiye'nin, üç tarafı denizlerle çevrili olmasının yanında iki önemli boğaza da sahip olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, denizin insanlara sunduğu nimetlerden faydalanılması, denizciliğin daha da gelişmesi, denizlerden sağlanan imkanların attırılması ve etkin bir şekilde kullanılması için gerekli girişimlerde bulunulmasının yine ülke insanının yararına olduğunu anlattı. 'Kabotaj ve Denizcilik Bayramı'nın 84. yıldönümünün, bir deniz kenti olarak öne çıkan Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlanacağını anlatan Güzeloğlu, Mersinlilerin söz konusu etkinliklere katılmasının, denizciliğin önemine dikkat çekilebilmesi noktasında kendilerini memnun edeceğini dile getirdi.

 

Haberfx

Bu haber toplam 954 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.