1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu, “Ata'ya Saygı Dalışı“nı gerçekleştirdi
Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu, “Ata'ya Saygı Dalışı“nı gerçekleştirdi

Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu, “Ata'ya Saygı Dalışı“nı gerçekleştirdi

Maltepe Belediyesi ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun iş birliğinde oluşturulan "Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu", Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılında "Ata'ya Saygı Dalışı" gerçekleştirdi.

A+A-

Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Maltepe Sahilinde binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen ‘Ata’ya Saygı Dalışı’nda, İngiliz ressam Ned Pamphilon’un Atatürk’ün mavi gözlerini ön plana çıkarılarak çizdiği resim denizde açıldı. Maltepe Belediyesi, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve aralarında çeşitli meslek gruplarından oluşan dalgıçların işbirliğiyle oluşturulan Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu, Atatürk’ü ölümünün 77’nci yılında ‘Ata’ya Saygı Dalışı” etkinliği gerçekleştirdi. Dalış öncesinde Maltepe Küçükyalı Sahili’nden Kadıköy’e kadar uzanan binlerce metrelik Ata’ya Saygı Zinciri’ oluşturuldu.

Sahil hattı al bayrakla renklendi

Sabah saat 08.00’den itibaren sahile gelen binlerce vatandaş, el ele vererek binlerce metrelik zincir oluşturdu. Üzerinde Atatürk portresi bulunan tişörtleri giyen vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla renkli görüntüler oluşturdu.

“Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz"

Binlerce vatandaşla birlikte ‘Ata’ya Saygı Zinciri’ etkinliğine katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Maltepe ve Kadıköy sınırındayız. Hem Kadıköy’den bu tarafa gelen vatandaşlarımız hem Maltepeli hemşehrilerimizin el ele oluşturduğu bir zincir. Bugün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yeniden yad ediyoruz ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu ülkeye bıraktığı devrimlere sahip çıkma kararlılığımızı bir kere daha yineliyoruz. Bugün Ata’ya Saygı Dalışı var. Onun mavi gözlerinden esinlenerek arkadaşlarımız denize dalacaklar. Bugün ki katılımı çok yüksek buluyorum. Sahil boydan boya el ele verilerek donatıldı” ifadelerini kullandı.

Bazı vatandaşlar göz yaşlarını tutamadı

Saatler saat 09.05’i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla birlikte hayat adeta durdu. Bu esnada bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Atatürk’ü anmaya gelen bazı vatandaşlar sirenlerin çalmaya başlamasıyla birlikte göz yaşlarına boğuldu.

Dalgıçlar, Atatürk'ün resmedildiği tabloyu denizde açtı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından dalgıç ekibi Maltepe Küçükyalı sahilinde, İngiliz ressam Ned Pamphilon tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün mavi gözleri ön plana çıkarılarak çizilen resim, denizin içinden çıkardı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve binlerce vatandaş da bu görsel etkinliği heyecanla izledi. Anı ölümsüzleştirmek isteyen çok sayıda Maltepeli vatandaş da cep telefonlarına sarıldı. 

Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu, Maltepe'de "Ata'ya Saygı Dalışı" gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77'nci yılında İstanbul'da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Maltepe Belediyesi ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun iş birliğinde oluşturulan "Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu", Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılında "Ata'ya Saygı Dalışı" gerçekleştirdi.

Aralarında askerler, öğretim üyeleri ile bankacı, hakim ve gazetecilerin de bulunduğu dalgıçlar, saat 09.05'teki saygı duruşunun ardından, Atatürk'ün, İngiliz ressam Ned Pamphilon tarafından resmedildiği tablosuyla denizden çıktı. 

Teknelerin Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla katıldığı etkinliğe, vatandaşlar ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da kıyıdan eşlik etti.

Etkinliğin ardından Belediye Başkanı Kılıç, amaçlarının Ulu Önder Atatürk'ün devrimlerini ve yaptıklarını genç kuşaklara aktarabilmek olduğunu ifade ederek, "Atatürk, sadece bir dünya lideri değildi, Anadolu'nun çimentosuydu" dedi.

Ata'ya Saygı zinciri

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla "Ata'ya saygı zinciri" oluşturuldu. 

Kadıköy Belediyesinin organizasyonunda, gönüllülerin öncülüğünde dördüncüsü düzenlenen etkinlik kapsamında sahil yolunda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle saat 09.05'te saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Daha sonra Fenerbahçe Orduevi ve Bostancı arasındaki 6,5 kilometrelik sahil yolunda el ele tutuşan vatandaşlar, "Ata'ya saygı zinciri" oluşturdu.

Sahildeki tekneler de Türk bayrağı açıp sirenlerini çalarak anmaya katıldı.

Ayrıca su jetleri gösteri yaptı, paramotorlar havada Türk bayrağı açtı.  

10kasim1.jpg

10kasim2.jpg

10kasim3.jpg

10kasim4.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 5300 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.