1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Kadıköylüler Moda İskelesi için buluşuyor
Kadıköylüler Moda İskelesi için buluşuyor

Kadıköylüler Moda İskelesi için buluşuyor

Geçtiğimiz yıl başlayan ve oldukça dikkar çeken tarihi Moda İskelesi'nin "restorasyon" çalışmalarına dikkat çekmek isteyen Kadıköy Kent Dayanışması sevgililer gününde basın açıklaması yapacak.

A+A-

Geçtiğimiz yıl başlayan tarihi Moda İskelesi'nin "restorasyon" çalışmaları büyük tepki çekmiş ve şikayet konusu olmuştu. İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 19.11.2015 tarihli kararında iskelenin aslına uygun restore edilmediğini belirterek 6 ay içinde aslına uygun hale getirilmesini istemişti. Bu karara rağmen çalışmalar kaçak olarak devam etti ve iskele Neffes cafe-restoran olarak geçtiğimiz hafta açıldı.

İBB ve iskelenin işletmecisi firma kente ve tarihi değere bakış açılarını, hukuka saygılarını bu şekilde gösterdi. Kadıköy'ün ve Moda'nın önemli bir değerinin bu şekilde yağmalanmasına sessiz kalmak istemeyen Kadıköy Kent Dayanışması, tarihi Moda İskelesi için verdiğimiz mücadeleyi büyütmek ve değerlere sahip çıkmak için 14 Şubat Pazar günü saat 14.00'te basın açıklaması yapacak. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1609 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.