1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Deniz Ticaret Odası'ndan olağanüstü meclis toplantısı
Deniz Ticaret Odası'ndan olağanüstü meclis toplantısı

Deniz Ticaret Odası'ndan olağanüstü meclis toplantısı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclisi, 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişimi nedeniyle olağanüstü meclis toplantısı yaptı. Toplantıda darbe girişimine karşı duran halkın tepkisi için "Türk milleti kaderine el koydu" tespiti yapıldı.

A+A-

Yaşar Özer / Vira Haber

15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında bir bildiri yayınlayan ve devletin yanında olduklarını kaydeden İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın üyeleri, bugün saat 11.00'de DTO'nun Beşiktaş'taki merkez binasında Ziya Kalkavan Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında bir araya geldi. Darbe karşıtı sert mesajların verildiği toplantıda, devletin yanında durulması gerektiğinin altı çizildi. Darbe girişimi esnasında çıkan olaylarda şehit olan 240 kişinin her birinin Türk milleti için kahraman olduğunu belirten DTO Meclisi, şehitler için Allah'tan rahmet diledi. Toplantı şehitler için yapılan saygı duruşu ve sonrasında okunan İstiklal Marşı ile başladı.

"Bu dönem devletimizi tüm ihanet şebekelerinden arındırma dönemidir"

İMEAK DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "Dönem devletimizi tüm ihanet şebekelerinden arındırma dönemidir" dedi. İtidalli olmak gerektiğini kaydeden Kaptanoğlu, "Ne yazık ki TSK'nın içindeki bir grubun ihanet tuzağı ordumuzu yaralamıştır. Bunu tedavi etmeliyiz. İnşallah bu olaydan ders alıp güzel bir geleceğe doğru yürüyeceğiz ve 2023'te tüm bunları aşmış bir geleceğe ulaşmış olacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

"Tehlike büyük ve hala geçmedi"

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) için "Bugün bir numaralı tehlike FETÖ'dür. Ne yaparsak yapalım bunların en büyük silahı gizliliktir. Tehlike büyük ve hala geçmedi" dedi.

Darbe girişimi olayları esnasında şehit olan 240 kişi için, "O şehitler herkese nasip olmayan bir şehadetle ahirete göçtü" diyen Kalkavan, Türk milletinin şehit olan insanlara borçlu olduğunu kaydetti. "Bu darbe girişimine kalkışanların hepsi de FETÖ'cü değildir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ve AK Parti hükümetinden nefret ettiği için aralarında bulunan birçok kişi var" diyen Kalkavan, "İktidarları devirmek istiyorsanız bunun yeri sandıktır. 21. yüzyılda darbe olamaz" mesajını verdi.

"Bir insan hangi cesaretle tankın önüne geçer?"

"Bir insan hangi cesaretle tek başına tankın önüne geçer?" diyen Kalkavan, olaylar esnasında iki tank üzerinden geçmesine rağmen hayatta kalmayı başaran Sabri Ünal hakkında da konuştu. Türk milletinin büyük bir kahramanlık gösterdiğini belirten Kalkavan, "Salih kardeşimiz de o kahramanlardan biri" dedi.

Artık olayların boyutunun değiştiğini söyleyen Kalkavan, 15 Temmuz gününe kadar yaşanan olayların bir yere kadar kabul edilebileceğini fakat FETÖ mensuplarının kendi vatandaşlarına silah sıkmasıyla her şeyin değiştiğini belirtti. Bunun asla kabul edilemez olduğunu ifade eden Kalkavan, çeşitli algı operasyonlarıyla kandırılan insanları da uyandırma zamanının geldiğini kaydetti.

Türkiye'nin coğrafi olarak zor, siyasi olarak da çok zor bir konumda durduğunu söyleyen Kalkavan, "Bizim ülkemiz inanılmaz refleksleri olan güzel bir ülke. Müthiş destanlar çıkıyor, her geçen gün bunları görüyoruz. Olayın anahtar sözcüğü ise 'birliktelik'. Bugün geldiğimiz noktada kızgınlıklarımız olabilir. Kişileri suçlamak yerine olayları analiz edip ona göre hareket etmek ve birlik olmak lazım" diye konuştu.

Metin Kalkavan konuşması sonrasında Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli'nin İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okumasını talep etti. Erkan Dereli'nin okuduğu İstiklal Marşı'nı yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve basın mensupları ayağa kalkarak dinledi. Bu dönemde birlik ve beraberliğin her zamankinden daha önemli olduğu mesajı verilen toplantı İstiklal Marşı ile sona erdi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3984 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.