1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deniz Ticareti Gözetim Hizmetleri Yönetmeliği yayınlandı
Deniz Ticareti Gözetim Hizmetleri Yönetmeliği yayınlandı

Deniz Ticareti Gözetim Hizmetleri Yönetmeliği yayınlandı

Bugün (16.12.2016) tarihli resmi gazete ilanıyla "Deniz Ticareti Gözetim Hizmetleri Yönetmeliği" yayınlandı.

A+A-

Hüseyin Altay Yontan / Vira Haber

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın düzenlediği "Deni̇z Ti̇careti̇ Gözeti̇m Hi̇zmetleri̇ Yönetmeli̇ği̇" 16 Aralık 2016 tarihli 29920 sayılı Resmi Gazete ilanıyla yayımlandı. 

Yayınlanan bu yönetmelil ile birlikte, deniz gözetim hizmeti verecek işletmeler Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü'nden işletme yetki belgesi alacak.

İlgili yönetmelik, deniz ticaretinin gerektirdiği her türlü gözetim hizmetlerinin yürütülmesine ve gözetim hizmeti sunacak gerçek ve tüzel kişilerin yetkilendirilmesi ve denetlenmesine ilişkin usul ve esasları amaçlıyor. Ayrıca bu yönetmeliğin, deniz ticareti çerçevesinde gözetim faaliyetini gerçekleştiren gerçek ve tüzel kişiler ile bunların faaliyetleri ve faaliyet alanlarını kapsadığı belirtildi.

Bugün yayınlanan Deni̇z Ti̇careti̇ Gözeti̇m Hi̇zmetleri̇ Yönetmeli̇ği̇ (Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar - İşletme Yetki Belgesi,  Deniz Gözetim Yetkilisi ve Deniz Gözetim Hizmet Alanları - Sorumluluk ve Yasaklar - Denetim ve Yaptırım - Çeşitli ve Son Hükümler) başlıklı beş bölümden oluşuyor.

Yayınlanan yönetmeliğe ilişkin olarak ise, "Madde 17: Bu Yönetmelik yayımı tarihinden altı ay sonra yürürlüğe girer." ifadesine yer verildi.
Bu haber toplam 3428 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.