1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deniz Üzerine Kurulan İlk Havalimanında 800 Bin Yolcu
Deniz Üzerine Kurulan İlk Havalimanında 800 Bin Yolcu

Deniz Üzerine Kurulan İlk Havalimanında 800 Bin Yolcu

Avrupa’nın ve Türkiye’nin "deniz üzerine kurulan ilk havalimanı" özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısının 800 bini geçtiği bildirildi.

A+A-

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı açıklamada, deniz üzerine kurulan Ordu-Giresun Havalimanı’na, resmi olarak açıldığı 22 Mayıs 2015’ten bu yana yoğun ilgi gösterildiğini söyledi. Günlük 20 seferin gerçekleştirildiği havalimanında her geçen gün ilginin daha da arttığını belirten Yılmaz, "800 binin üzerinde yolcu bu havalimanını kullandı. Bu istatistik Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerinde de mevcuttur.

Açıldığı günden beri Türkiye’nin gündemini hayli meşgul eden havalimanını kullanan yolcular ise gün geçtikçe artıyor." dedi. Havalimanının bölgenin yüzyılın projesi olarak değerlendirildiğini kaydeden Yılmaz, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Kıbrıs’a gerçekleştirilen seferlerde doluluk oranlarının % 95 seviyelerinde olduğuna dikkati çekti.

Açıldığı ilk günlerde yolcu endişesi yaşanıldığını ancak açıldığı günden bu yana yolcu sayısının katlanarak arttığını vurgulayan Yılmaz, özel firmalarında havalimanına ilgi gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti: "Gurbette yaşayan Ordulu ve Giresunlu sayısı hayli fazla. Bu havalimanı hiç kuşkusuz özellikle İstanbul ve Ankara’da yaşayan hemşerilerimizin işine yaradı.

Son dönemde Türk Hava Yolları dışında başka firmaların da sefer yapmaya başlamasıyla biletler ucuzladı. Bu durum havalimanına ilgiyi daha da artırdı. Rakamların şu anda 800 bini aşmış olmasını kimse beklemiyordu ama havalimanı, bu beklentileri altüst ederek başta biz olmak üzere herkesi şaşırttı. Yılsonu itibarıyla deniz üzerine kurulan havalimanını kullanan yolcu sayısının 1 milyonu bulması bekleniyor." açıklamasında bulundu.

1 milyon yolcu kapasitesine yaklaşıyor

Yılmaz, mevcut seferlerin yanı sıra çeşitli ülkelerden gelen Arap turistlerin ve hacca giden yolcular için havalimanına direkt seferler düzenlediği bilgisini de vererek, "Havalimanımızın henüz ikinci yılını doldurmadan 1 milyon yolcu kapasitesine yaklaşması son derece önemli. Bu yatırımın bölge adına ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Bu noktada bu büyük projenin Ordu ve Giresun’a kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümetimize ve bölge milletvekillerine teşekkür ederim." diye konuştu. Yılmaz, havalimanının Türkiye’de en aktif 10 havalimanları arasında olduğunu, gelecek aylarda biletlerin düşmesiyle Ordu-Giresun Havalimanına olan ilginin daha da artacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2245 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.