1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Deniz ve Kadın Sempozyumu için son 5 gün!
Deniz ve Kadın Sempozyumu için son 5 gün!

Deniz ve Kadın Sempozyumu için son 5 gün!

8 Mart 2017 Dünya Kadınlar Günü'nde Türk denizcilik sektörünün çeşitli alanlarında çalışan kadınlar bu yıl ikinci defa Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu çatısı altında The Green Park Pendik Hotel’de bir araya geliyor.

A+A-

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası’nın önderliğinde ve WISTA Türkiye eş başkanlığında gerçekleştirilecek sempozyumun ana sponsoru Transbosphor firması oldu.

Denizcilik sektörünün değerli şirket ve kurumları kadın denizcileri yalnız bırakmayarak Yakamoz 2017'ye çeşitli düzeylerde sponsor oldular. Sektördeki kadın istihdamını artırmaya yönelik politikalara önem veren bu şirket ve kurumların başında YMN Tanker, Uzmar, Sanmar, Deniz Ticaret Odası, Statü Denizcilik, İDO, İnce Denizcilik, İnebolu Tersanesi, Onursan, Yalova Altınova Tersane Girişimcileri, Arkas, Türk Loydu ve GİSBİR yer aldı.

En fazla kadın istihdam eden şirket ödülleri

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sempozyumda Türk denizcilik sektörüne hizmet veren gemi ve kara işletmelerinde en fazla kadın istihdam eden şirketlere özel ödüller verilecek. İstatistiki bir çalışma ile kadın istihdam politikası kriterlerine göre belirlenen ödüller bu yıl da sempozyumda sahiplerini bulacak.

“Deniz ve Kadın” temalı kısa film yarışmasına ilgi yoğun

Denizcilik sektöründe kadın olmanın önemini ortaya koyan, “Deniz ve Kadın” temalı kısa film yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılım sona ermesine rağmen yoğun ilgi devam ediyor.

Yarışma ile denizcilik sektöründe çalışan kadınların yaşadığı zorluklara dikkat çekilmesi, halk arasında “Denizde ve Kadın”ın önemine vurgu yapılması ve bilinirliğin sağlanması, denizciliği meslek olarak seçmek isteyen kız öğrencilere örnek teşkil edecek eserler oluşturulması ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) nezdinde Türk kadın denizcilerin ön plana çıkarılmasına olanak sağlanması hedeflendi.

Sempozyuma ücretsiz kayıtlar devam ediyor

Sempozyuma katılacak kişilerin mutlaka sempozyum web sitesi www.yakamozsempozyumu.org adresinden ücretsiz olarak kayıt yaptırmaları gerektiği özellikle belirtiliyor.

yakamoz-2017-afis.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3874 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.