1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Denizci çocuklar ödüllerini aldı
Denizci çocuklar ödüllerini aldı

Denizci çocuklar ödüllerini aldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği “12. Resim ve Kompozisyon Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Eserleri dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan öğrenciler, he

A+A-

 Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Erdoğan Yılmaz Meclis Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Yunar, İzmir Liman Başkanı Mustafa Çankaya, Kıyı Emniyeti İzmir İşletme Müdürü Melih Hüsnü Yılmaz, Milli Eğitim İzmir Şube Müdürü Ertan Sözer, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Geza Dologh, DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri verdi. Törene eserleri başarılı bulunan öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve aileler de katıldı.

İlkokul öğrencilerine yönelik "Denizde Yolculuk" temalı resim yarışmasında Buca Tuğsavul İlkokulu'ndan Işıl Yıldız birinci, Kemalpaşa Atatürk Ortaokulu'ndan Ceren Deniz Dülger ikinci, Kars Halil Atilla İlkokulu'ndan Azra Ertürk üçüncü olurken; Necmiye Bilgin İlkokulu'ndan Arya Derin Sulu mansiyona, Özel İzmir Türk Koleji'nden Defne Koç jüri özel ödülüne layık görüldü. Ortaokul öğrencilerine yönelik "Denizyolunu Ulaşımda Neden Daha Fazla Kullanmalıyız?" konulu yarışmada ise Özel İzmir Akder Ortaokulu'ndan Ege Çimen birinci, Öğretmenler ve Şeker Mevhibe Ortaokulu'ndan Bilge Akgün ikinci, Mustafa Baykaş Ortaokulu'ndan Hatice Bozkurt üçüncü oldu. 25 öğrencinin eserleri sergilenmeye değer bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi'nin 9 öğrencisi ise özel ödülün sahibi oldu.

"Denizdeki refahı insanlarımıza yaymalıyız"

Öğrencilere ödül ve sertifikalarını veren İzmir Valisi Mustafa Toprak, ödül törenine katılarak, velilerle, öğrencilerle ve ailelerle çok güzel bir programın parçası olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Toprak, "Deniz Ticaret Odası İzmir Şubemizin çok önemli çalışmalar yürüttüğünü görüyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Denizciliğin ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda yaşanması için katkı koyuyorlar" dedi.

Türkiye'nin medeniyet tarihinde Osmanlı İmparatorluğu döneminde Çaka Bey, Umur Bey, Piri Reis, Barbaros Hayrettin Paşa ve ismi unutulan nice denizcinin katkılarının olduğunu belirten Toprak, bu isimler sayesinde denizlerin iyi şekilde kullanıldığını ve bereketin tüm insanlarla beraber paylaşıldığını söyledi. Toprak, "Bu fikri gençlerimize de verebilmemiz gerekiyor. Denize çıkmak, denizde ufkumuzu genişletmek çok önemli. Yetişen neslimiz bu değeri kullanabilmeli. Deniz, ticaretle, ulaşımla, lojistikle, barındırdığı canlı hayatla apayrı bir zenginlik kaynağı. Denizyolu gibi bir değerin farkında olarak gençlerimizi yetiştirebilirsek, dünya medeniyetlerinin üstüne çıkabiliriz ve aynı zamanda denizleri iyi şekilde kullanabiliriz" diye konuştu.

Son dönemde gerçekleştirilen hızlı tren gibi önemli yatırımların, yüklerin karayolu yerine demiryolu ile taşınmasını ve denizyolu ile limanlarla bağlantının güçlendirilmesini hedeflediğini ifade eden Toprak, "Özellikle Kemalpaşa'da önemli bir lojistik merkezin altyapısı bitti. Üst yapı ihalesine çıkılacak. Ülkemizin en önemli ihracat ve ithalat merkezi bağlantıları İzmir'de bulunuyor. Bu yatırımlar insan güvenliği ve maliyetler açısından önem arz ediyor. Alsancak Limanı ihalesi, Aliağa'daki limanlar, Çandarlı Limanı'nın yapılması ile kadim medeniyetlerden ve Osmanlı'dan aldığımız bu zenginliği yaşatıp, denizlerin refahını tüm insanlarımıza yayabiliriz" dedi.

"Çocuklarımız önce denizi sevmeli"

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Resim ve Kompozisyon Yarışması'nın Oda olarak en çok önem verdikleri faaliyetler arasında yer aldığını söyledi. Öztürk, "Denizci bir nesil yetiştirmenin ve denizci ülke olmanın yolunun, çocuklarımıza denizleri sevdirmekten geçtiğine inanıyoruz. Denizler sadece ticaret ve eğlenceden ibaret değildir. Denizler aynı zamanda uzakları yakına getirir. İnsanları birbirine kavuşturur. Deniz ulaşımı, diğer tüm ulaşım alternatiflerinden daha ucuz ve daha çevrecidir. Bu nedenle resim yarışmasının temasını bu yıl “Denizde Yolculuk”, kompozisyon yarışmasının temasını da “Denizyolunu Ulaşımda Neden Daha Fazla Kullanmalıyız” olarak belirledik. Öğrencilerimizin deniz yolu üzerine hem resim yaparak hem duygularını kağıda dökerek düşünmesi; mutlaka hepimize yeni ufuklar açacaktır. Yarışmada dereceye giren, eserleri sergilenmeye hak kazanan tüm çocuklarımızı, onlara eğitim yolculuğunda rehberlik eden öğretmenlerimizi ve velileri tebrik eder, başarılarının sürekli olmasını dilerim" şeklinde konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3207 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.