1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Denizciler, Antalya'da ikinci liman istiyor
Denizciler, Antalya'da ikinci liman istiyor

Denizciler, Antalya'da ikinci liman istiyor

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Antalya Şubesi Başkanı İnanç Kendiroğlu, kentin deniz ticaretindeki gücünün artırılması için yeni liman yatırımı yapılması gerektiğini söyledi.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Antalya Şubesi Başkanı İnanç Kendiroğlu, liman sayısının yetersiz olmasından dolayı kentin deniz ticaretindeki pastadan gereken payı alamadığını vurguladı. Antalya bölgesinde bir liman olduğunu aktaran Kendiroğlu, "Draft dediğimiz derinliği 10 metrenin altında olduğu için 25-30 bin tonun üstü gemiler limana yanaşamıyor. Ayrıca maksimum kapasite kullanılmaya çalışılsa dahi liman işletmecisinin uyguladığı fiyat politikalarından dolayı büyük sıkıntılar yaşanmakta. İhracatçılarımız daha ekonomik olduğu için Mersin ve İzmir'deki limanları tercih ediyor. Antalya deniz turizminde öne çıkan bir bölge. Yatçılık ve su sporları bölgemizin ikinci büyük sektörü" dedi.

 Antalya'yı, Akdeniz ve Türkiye'de deniz ticaretinde önemli bir nokta haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Kendiroğlu, "Ancak mevcut liman ile bu hedefimize ulaşmamız mümkün görünmüyor. İvedi şekilde Antalya'ya yeni bir liman yatırımı gerekiyor. Yine limanın kapasitesinin günümüz ve gelecekle rekabet edebilecek güçte ve donanımda olması da önemli" diye konuştu.

Antalya Limanı'nda 2015 yılında toplam ihracatın 3 milyon 107 bin 729 ton, toplam ithalat miktarının 2 milyon 825 bin 65 ton, toplam transit miktarının ise 1 milyon 278 bin 652 ton olarak gerçekleştiğine değinen Kendiroğlu, "2016 yılını geçen yıllara göre kıyasladığımızda ihracat ve ithalat oranlarında çok fazla artış veya düşüş yaşanmayacağını düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: Ayyıldız Gazetesi

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2468 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.