1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Denizcilik sanayinde kadınlar üst mevkilere geldiler
Denizcilik sanayinde kadınlar üst mevkilere geldiler

Denizcilik sanayinde kadınlar üst mevkilere geldiler

WISTA Başkanlığı’na yeni seçilen Despina Panayiotou Theodosiou, denizcilik sektöründe kadınlar konumunun değişmekte olduğuna işaret ederek, “Bunun daha hızlı bir tempoda olmasını istemekle birlikte yakın geçmişte büyük gelişmeler gördük” dedi.

A+A-

Kadınların Uluslararası Nakliyat ve Ticaret Birliği (WISTA) Başkanlığı’na yeni seçilen Despina Panayiotou Theodosiou, kuruluşun amacının, dünya genelinde kadınlar arasında uzman bir bağ oluşturmayı teşvik etmek görüşünden hareketle temasları, üyelerinin mesleki eğitimlerini kolaylaştırmak, ayrıca diğer uluslararası ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmak olduğunu bildirdi.

Kıbrıs WISTA Başkanı da olan Theodosiou, Uluslararası WISTA Başkanlığı’na seçilmesinin bir onur olduğunu ifade etti ve bu tanınmayı hak etmek için gelecek iki yıl içerisinde büyük işler başaracağını taahhüt etti.

Theodosiou, WISTA Uluslararası ’nın 1974’te kurulduğunu ve bugün 40 ülkede 3000 üyesi olan denizcilik sanayinde idari görevler alan kadınlar  için bir ağ iletişimi olduğunu, Kıbrıs’ta bu kuruluşun beş yıl önce kurulduğunu ve şimdi üye sayısı bakımından dünyada dördüncü sırada bulunduğunu anlattı.

Denizcilik sanayinde kadınlar konumuyla ilgili soruyu yanıtlayan Despina Panayiotou Theodosiou, son birkaç yıl içerisinde büyük değişiklikler olduğunu söyledi; “Birçok kadın üst mevkilere geldi, kurum yöneticisi oldu, hatta büyük kurum yöneticisi oldu” dedi.

Denizcilik sektöründe kadınlar konumunun değişmekte olduğuna işaret eden Theodosiou, “Bunun daha hızlı bir tempoda olmasını istemekle birlikte yakın geçmişte büyük gelişmeler gördük” şeklinde konuştu.

Bunun sadece uluslararası alanda değil Kıbrıs’ta da olduğunu söyleyen ve dünyadaki en aktif WISTA kuruluşlarından biri olan WISTA Kıbrıs örneğini veren Despina Panayiotou Theodosiou, Kıbrıs’ta da kuruluşlarda yönetici konumunda birçok bayan bulunduğunu anlattı.

Theodosiou,  Kıbrıslı kadınların denizcilik sektöründeki roller konusunda iyimser olduğunu belirtti; “Çok iyi bir yoldayız ve hatta diğer ülkelerden daha iyi konumdayız” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Denizcilik Direktörleri Yönetim Kurulu üyesi de olan Despina Panayiotou Theodosiou, Kıbrıs’ın dünya genelinde en önemli denizcilik merkezlerinden biri olmaya devam ettiğini, Kıbrıs’ın denizcilikte, ülke ekonomisinin önemli ayaklarından biri olduğunu ispat ettiğini vurguladı.

Hükümete ve parlamentoya bir Denizcilik Bakanlığı Müsteşarlığı oluşturma kararı almalarından ötürü teşekkür eden Theodosiou, Bakanlık Müsteşarlığının 1 Mart 2018’de faaliyete geçebilmesi için hazır olması gerektiğinin altını çizdi.

Kıbrıs denizciliğinin karşı karşıya bulunduğu en ciddi sorunun, Kıbrıs Cumhuriyeti bandıralı gemilere Türkiye’nin uyguladığı yasadışı ambargo olduğuna dikkat çeken Despina Panayiotou Theodosiou, Kıbrıs’ta denizcilik sektörü için uygulanan vergi sisteminin önemli olduğuna işaret etti ve “Gelecekte aynı sonuçları hatta daha iyi sonuçları almak istiyorsak güçlenmeliyiz ve korunmalıyız” şeklinde konuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 8587 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.