1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Denizcilik sektöründen KOSDER’in iftar yemeğine yoğun ilgi
Denizcilik sektöründen KOSDER’in iftar yemeğine yoğun ilgi

Denizcilik sektöründen KOSDER’in iftar yemeğine yoğun ilgi

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER), 15 Haziran Perşembe günü Pendik’te bulunan The Green Park Hotel’de verdiği iftar yemeği ile denizcilik sektörünü bir araya getirdi.

A+A-

Ev sahipliğini KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır’ın yaptığı iftar yemeği organizasyonuna, UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, TOBB Başkan Vekili Halim Mete,  İMEAK DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, BIMCO Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu, TOBB Denizcilik Meclis Başkanı Erol Yücel, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Başkanı Erkan Dereli, Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri İnce, TKKD Yönetim Kurulu Başkanı Saim Oğuzülgen, GESAD Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökalp, GİSBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Torlak, PRÜ Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Temur, Kumcular Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ikinci başkanı Yaşar Naiboğlu, İTÜ DEFAMED Genel Sekreteri Alper Demircan, TÜRDEF Başkan Yardımcısı Cengiz Karabüber, denizcilik firmalarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve basın mensupları katılım sağladı.

İftar yemeği programında konuşma yapan KOSDER Başkanı Salih Zeki Çakır, katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür etti. Bir araya gelmenin bir başlangıç, bir arada kalmanın bir ilerleme, birlikte çalışmanın ise başarı olduğunu belirten Çakır, büyük işler başarmak için küçük işlerin birlikte yapılması gerektiğini ifade etti.

salihzekicakir.JPG

"Birlikte hareket etmezsek ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz"

Koster armatörlerinin mevcut durumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çakır, “Piyasa şartlarından en çok etkilenen sektör denizcilik sektörüdür. Koster armatörleri denizciliğimizin çilekeş emektarlarıdır. Karadeniz ve Akdeniz çanağında hizmet veren koster armatörleri, bu bölgedeki faaliyet gösteren filo içerisinde yüzde 30 paya sahiptir. 2008 sonrası bu filo yaklaşık yüzde 10 bir kayıp yaşamış ve piyasa şartları yeni gemi inşası için elverişli olmadığından yaş ortalaması yüksek bir filo ile hizmetini sürdürmektedir. Koster armatörlerimiz uzun yıllardır denizciliğimize çok katkılar sağladı ve çok da bedeller ödedi. Bundan sonrası için tedbir alınmazsa göreceli payımız daha da azalma eğilimine girecektir. Bu anlamda idaremizle ve bakanlığımızla İletişim halinde sürekli gündemde tuttuğumuz koster filosunun yenilenmesi çalışmalarına hız verilmelidir. Yoksa ciddi anlamda kayıplar yaşanacağı herkesin malumudur. Deniz ticareti sürekli olarak değişime uğrayan, yeni kurallar ile standartları değişen bir alandır. Bu değişimlerin faturaları bu güne kadar bir şekilde ödendi ancak önümüzdeki süreçte bu faturaların ödenmesi konusunda ciddi endişelerim var. Birlikte hareket etmezsek ciddi sıkıntılar yaşayacağımızı düşünüyorum. Bu noktada sivil toplum kuruluşlarımıza ve Deniz Ticaret Odası’nın yönetiminde görev alacak arkadaşlarımıza önemli bir sorumluluk düşüyor. Birlikte hareket etmezsek kazanımlarımızdan taviz vermek zorunda kalacağız.” dedi.

KOSDER Başkanı Çakır’ın ardından kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan TOBB Başkan Vekili Halim Mete de iftar organizasyonunu gerçekleştiren KOSDER’e teşekkür ederek koster armatörlerinin sorunlarının ele alınması gerektiğini ve Türk denizciliğinin temel taşlarından olan koster filosunun kaybedilmemesi için gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.

cengizkaptanoglu.JPG

"KOSDER'e üye olup sizlerle olacağım"

TOBB Başkan Vekili Mete’nin ardından söz alan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, KOSDER’in düzenlediği iftarda bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti. Koster armatörlerinin yaşadıkları sıkıntılara rağmen birlikte hareket ederek çalışmalarını sürdürdüklerini, armatörlerin genel olarak zor bir süreçten geçtiğini belirten Kaptanoğlu, “Bakınız sponsorlar içerisinde armatörlerimizin ismi yok. Burada armatörlerimizin isminin olmayışı ana iş kolu olan armatörlük işini yapanların gelirleri yok demektir. Ben burada eski günlerimi hatırladım.  O yüzden ben KOSDER’e üye olup sizlerle birlikte olacağım. Yaşıma bakmayın, ne kadar dinç olduğumu, ne kadar heyecanlı olduğumu, ne kadar bu hizmete hazır olduğumu, insanlara hizmet etmeyi ne kadar sevdiğimi ve bunu bir ibadet saydığımı hepiniz biliyorsunuz. Bu birlikteliği sağlayan KOSDER’e ve KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye gelen Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz de Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek sözlerine başladı. Sektör olarak devletten beklentilerin olmasının çok doğal olduğunu ifade eden Deniz, yapılan çalışmaları da olumlu olarak görmek gerektiğini söyledi. Ramazan ayının herkese hayırlı olmasını temenni eden Deniz, yaklaşan Ramazan Bayramı’nı da tebrik ederek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların ardından KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır tarafından TOBB Başkan Vekili Halim Mete, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz’e günün anısına takdimde bulunuldu.

kosder-iftar-yemegi.jpg

Haber & Fotoğraflar: Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Bu haber toplam 2982 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.