1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Denizcilikte vergi rekortmeni Kıyı Emniyeti oldu
Denizcilikte vergi rekortmeni Kıyı Emniyeti oldu

Denizcilikte vergi rekortmeni Kıyı Emniyeti oldu

2015 yılı için denizcilik sektöründe en fazla kurumlar vergisi ödeyen kurum Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü oldu. En fazla gelir vergisi beyan eden mükellef listesinde ise denizcilik sektöründen kimse yer almadı.

A+A-

Onur Ömer Bilgi / Vira Haber

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2015 yılı  vergilendirme dönemine ilişkin verilen Gelir Vergisi beyanları sonucunda, Türkiye  genelinde en çok vergi beyan eden ilk 100 mükellefi açıkladı. Buna göre, 2015 için en fazla gelir beyan eden mükellef listesinde denzcilik sektöründen kimse yer almazken denizcilik sektöründe en çok kurumlar vergisi ödeyen kuruluş Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü oldu.

Kurumlar listesinde 3 denizci 

En fazla kurumlar vergisi beyan eden mükellef listesinde 41.sırada 69 milyon 50 bin 793 lira vergi beyanıyla yer alan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nü 42. sırada 68 milyon 609 bin 466 lira beyanla MSC Gemi Acenteciliği izliyor. Listeye denizcilik sektöründen listeye giren bir diğer kurum ise 38 milyon 115 bin 381 lira beyan eden Kumport Liman İşletmeciliği oldu.

Bireysel mükellef listesinde denizci yok

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarfından açıklanan en fazla gelir vergisi beyan eden mükellef listesinde denizcilik sektörü yer almazken Arkas Holding kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas bu listeye gayrimenkul alanındaki faaliyetleriyle girdiği görünüyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4390 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.