1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Denizde Arama-Kurtarma Tatbikatı Yapıldı
Denizde Arama-Kurtarma Tatbikatı Yapıldı

Denizde Arama-Kurtarma Tatbikatı Yapıldı

Denizciler Dayanışma Derneği (DDD/DAKSAR) her zaman göreve hazır olduğunu bir tatbikatla daha kanıtladı.

A+A-

Denizde zor durumda kalanlara yardım etmek için tamamen gönüllülerin katılımıyla kurulan Denizciler Dayanışma Derneği hayat kurtarmaya devam ediyor. Marmara denizi ve İstanbul Boğazı’nda batmak üzere olan onlarca tekneye müdahale ederek pek çok insanı kurtaran DAK/SAR, her zaman göreve hazır olduğunu bir tatbikatla kanıtladı.

Kalamış Marina’da yaklaşık 100 deniz sever gönüllünün katılımıyla tutulan gece nöbetleri pek çok insanın hayatını kurtarmaya devam ediyor. Aldıkları denizde arama kurtarma eğitimlerini tuttukları nöbetlerle insan hayatını kurtarmaya çeviren fedakâr DAK/SAR(Denizde Arama Kurtarma Derneği) gönüllüleri, hiçbir maddi karşılık beklemeden herkesin yardımına gidiyor. Aldıkları eğitim gereği denizde yaşanabilecek bir kaza sırasında sürekli hazır olan DAK/SAR gönüllüleri geçtiğimiz gün bir tatbikat yaptılar. CNR Boat Show’da denize düşen bir kazazedeye doğru yönden yaklaşarak kısa sürede sürat botuna alan gönüllüler, bu konuda ki başarılarını da kanıtladı.

kurtarilanadam.jpg

“Gönüllüye ve yakıt desteğine ihtiyacımız var”

Dernek yöneticisi ve eğitmeni Murat Kaya, “Bize ihtiyacı olan herkesin yanındayız. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve denizle ilgili diğer kuruluşlarla ortak çalışıyoruz. 24 saat ara vermeden, karşılık beklemeden arkadaşlarımız merkezimizde nöbet tutuyor. En büyük karşılığı kurtardığımız insanların gözlerinde ki ışıltı ile alıyoruz. Tatbikatlarımızda bunun içi çok önemli. Çünkü kazazedede doğru yönden yaklaşıp ona zarar vermeden kurtarmak eğitimlerimizin parçası. Kar fırtınası da olsa biz göreve çıkabilecek kadar cesur ve hazırlıklı insanların gönül verdiği bir derneğiz” dedi. Usta denizci Kaya, “ Hızlı botlarımız İstanbul’un en güçlü ve donanımlı kurtarma tekneleri arasında. Daha fazla gönüllüye ve yakıt desteği verebilecek denizsevelere ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.

kurtarmatatbikati.jpg

Kaynak: Gökhan Karakaş / Milliyet

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4817 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.