1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Denizi olmayan o ilçeye gemi geliyor
Denizi olmayan o ilçeye gemi geliyor

Denizi olmayan o ilçeye gemi geliyor

Çankırı Belediyesi Temalı Kütüphaneler Projesi’nin 3. ayağını oluşturan Gemi Kütüphane’nin montaj çalışmalarına başladı.

A+A-

Gemi Kütüphane yapım ve montaj çalışmaları, aralarında Gemi Mühendislerinin de bulunduğu 9 kişilik teknik ekip tarafından gerçekleştiriliyor.

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Tren Kütüphane’nin hizmete girmesinin ardından satın aldığı 375 kişilik yolcu uçağını kütüphaneye çevirerek dünyada bir ilke imza atan Çankırı Belediyesi, temalı kütüphanelerin 3. gerçekleştirmek için çalışmalara başladı. 41 metre uzunluğunda ve gerçek gemi ölçülerinde yapılacak olan Gemi Kütüphane, Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisine yapımı başlanan gölün içine atılacak beton kaide üzerine yerleştirilecek.

"Çocuklarımız kaptan olarak bilgiye yelken açacak"

Gemi Kütüphane’nin montaj çalışmalarının Haziran ayı içerisinde tamamlanacağını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Tren kütüphanemiz ile Çankırılıları önce tren yolculuğuna çıkardık, havaalanı olmayan şehrimizde daha önce hiç uçak görmemiş çocuklarımızı gerçek bir uçak ile bilgiye uçurduk, şimdi de denizi olmayan Çankırı’da çocuklarımız kaptan olarak bilgiye yelken açacak. Klasik kütüphane anlayışının dışına çıkarak özel tasarımlı temalı kütüphanelerimiz ile özellikle çocuklarımıza kitap okumayı özendirmek istedik. 13 yıldır doğmamış çocukların bile sorumluluğunu üstlenmiş bir Belediye Başkanı olarak, Çankırı’ya şehir kimliğini kazandırma ve şehri turizme açma yolunda çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmek ve bu gerçekler ile geleceklerini daha iyi inşa etmelerine katkı sağlamak hep önceliğimiz oldu. Temalı Kütüphaneler Projemizi de, ilerleyen zaman içerisinde, müjdesini verdiğimiz Denizaltı Kütüphane ile taçlandıracağız.” ifadelerini kullandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2260 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum