1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Denizkondu’ Bozburun’da
‘Denizkondu’ Bozburun’da

‘Denizkondu’ Bozburun’da

Armatör Kahraman Sadıkoğlu’nun 800 metrekarelik ‘denizkondusu’ My Fantasy, Bozburun’a yerleşti!

A+A-

Armatör Kahraman Sadıkoğlu’nun 800 metrekarelik ‘denizkondusu’ My Fantasy, Bozburun’a yerleşti!

Mavi yolculuğun vazgeçilmez duraklarından olan Göcek ve Dalaman koylarında yıllarca kaldıktan sonra, yasal şartları yerine getirmediği için bölgeden çıkartılan armatör Kahraman Sadıkoğlu’nun ‘denizkondusu’ My Fantasy Marmaris Bozburun’u mekân tuttu.

 

Geçen yıl Turunç’un Kumlubük koyuna demirleyen ve burada çevrecilerin tepki göstermesi üzerine Denize Elverişlilik Belgesi’ni almak için özel bir marinaya çekilen My Fantasy, bir hafta önce, bu kez balık çiftliklerinden arındırılan Bozburun’un İnceburun Koyu’na yerleşti.

 

Bozburun Belediye Başkanı CHP’li Cemil Şener, Bozburun’a yapılan Deniz Hudut Kapısı’nın hizmete girmesiyle uluslararası tekne trafiğinin de rotası yakınında olan “yüzer evin” görüntü kirliliği yarattığını söyledi. İnceburun’a giderek inceleme yaptığını belirten Şener, “Bana ‘evraklarımız tamam’ denilince mecburen susmak zorunda kaldım ve geri döndüm” dedi.

Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, My Fantasy’nin hangi prosedür ve yasal izinler çerçevesinde İnceburun’a gittiğini araştırdığını belirterek, “Durumu inceleniyor. Yasal olmayan hiçbir şeye izin vermeyiz” diye konuştu. Marmaris Çevre ve Turizm Gönülleri Grubu Başkanı Filiz Ersan da, My Fantasy’nin acilen Marmaris sınırlarını terk etmesini isteyerek, şunları kaydetti:

“Binlerce çevreciyle orayı onlara dar ederiz. Tam da yabancı ülke teknelerinin giriş çıkış yapacağı kapının açıldığı bir yere böyle bir şeyin yerleşmesi yakışır mı? Buna kim izin vermiş? Oraya gelmekle Marmaris halkına saygısızlığın bir sembolünü yaratmış oluyor. 5 Haziran Dünya çevre haftasında binlerce kişiyle oraya gideriz. Sularımızı bir an önce terk etsin. Bunu yapmazsa protesto ötesinde çok şey yaparız” dedi.

 

Kahraman Sadıkoğlu’nun My Fantasy adlı yüzerkondusunda yüzme havuzu, spor salonu ve helikopter pisti de var.

 

Milliyet

Bu haber toplam 1170 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.