1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dev gemi maketi şişeye girdi
Dev gemi maketi şişeye girdi

Dev gemi maketi şişeye girdi

İngiltere'de ilk kez bir Afrikalı sanatçının eseri halka açık mekanda sergileniyor.

A+A-

İngiltere'de ilk kez bir Afrikalı sanatçının eseri halka açık mekanda sergileniyor. Nijeryalı sanatçı Yinka Shonibare'ye ait 'Nelson'un şişedeki gemisi' adlı çalışması Londra'daki ünlü Trafalgar Meydanı'nda açıldı.

Sanatçının eseri, 2.8 metre eni ve 4.7 metre uzunluğuyla cam şişe içinde yer alan en büyük maket gemi olma özelliğine sahip. Gemi ise 1759 yılında yapılan HMS Victory adlı savaş gemisinin maket modeli. HMS Victory savaş gemisi, Trafalgar Savaşı'nda Fransız ve İspanyollara karşı verilen ve ülke tarihin en önemli savaşlarından biri olarak biliniyor. Savaş, Lord Nelson'un komutanlığındaki İngilizlerin zaferiyle sonuçlanmıştı.

 

Yinka Shonibare, eserin sergilenmeye başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, projeye destek verenlere teşekkür etti.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ise eserin Londra'da sergilenmesini şu ifadelerle yorumladı: "Enerji ve dinamikliği bir zamanlar dünyayı fetheden bir şehir şimdi tüm dünyayı kendisinde bir araya getiriyor."

HMS Victory savaş gemisini model alan maket gemi, Afrika kıtasını sembolize eden bol renkli deri ve dokumadan oluşuyor. Sanatçının eserine Nijerya Bankası sponsorluk ediyor. Trafalgar Meydanı'na kurulan esere yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Zaman

Bu haber toplam 1086 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.