1. HABERLER

  2. DZKK

  3. DHO kışlası imara açıldı, şimdi ne olacak?
DHO kışlası imara açıldı, şimdi ne olacak?

DHO kışlası imara açıldı, şimdi ne olacak?

Tuzla Kaymakamlığı, Deniz Harp Okulu Kışlası'na ait 8 bin metrekarenin kendilerine tahsis edilmesini istedi. MSB bu isteği kabul etti.

A+A-

"Eğitim alanı" olarak düzenlenen yeni bölgeye onay verildi. Plan bu haliyle kabul edildi ve 8 bin metrekarelik askeri alan ilkokul ve ortaokul yapılmak üzere imara açıldı.

İstanbul'da yıllardır kent dışına çıkarılması gündemde olan askeri alanlar ile ilgili çalışmalar 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hız kazandı. Tuzla Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 22 Mart 2016'da Deniz Harp Okulu'na ait askeri alanda kalan 8 bin metrekarenin kendilerine tahsis edilmesini Milli Savunma Bakanlığı'ndan istedi. Milli Savunma Bakanlığı, kışlaya giriş- çıkışı ve güvenliği etkilemeyecek şekilde 8 bin metrekarelik arazinin tahsisini uygun buldu.

"Eğitim Alanı" olarak kabul edildi

25 bin 200 metrekarelik Deniz Harp Okulu Komutanlığı kışlasının “güvenlik bölgesi” içinde kalan ve kamulaştırma kararı alınan 3 bin 400 metrekarelik kısmı askeri alan dışına çıkarıldı. Bu arazi bitişiğindeki hazineye ait 5 bin 472 metrekarelik parselin 3 bin metrekarelik bölümü, hiçbir mülkiyete konu olmayan tescil dışı 1600 metrekarelik kadastral boşluk ile birleştirilerek toplam 8 bin metrekarelik alan elde edildi. Böylece yeni bölge “eğitim alanı” olarak düzenlendi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7329 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.