1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Doğu Çin Denizi’nde iki konteyner gemisi çatıştı
Doğu Çin Denizi’nde iki konteyner gemisi çatıştı

Doğu Çin Denizi’nde iki konteyner gemisi çatıştı

Doğu Çin Denizi’nde Maersk’e ait Safmarine Meru adlı konteyner gemisi ile Northern Jasper adlı bir başka konteyner gemisi çatıştı. Kaza sonrası Safmarine Meru adlı gemide yangın çıktı.

A+A-

Çin’in Doğu Çin Denizi kıyılarındaki Ningbo limanı açıklarında, Danimarkalı deniz taşımacılığı devi Maersk’e ait Hong Kong bayrağı taşıyan Safmarine Meru  ile bir Alman denizcilik şirketine ait Liberya bayrağı taşıyan Northern Jasper adlı bir başka konteyner gemisi çatıştı. Kaza sonrası Maersk’e ait Safmarine Meru adlı konteyner gemisinde yangın çıktı. 

Kaza  7 Mayıs Cumartesi günü Ningbo limanına yaklaşık 138 mili açık denizde meydana geldi.  Çin’in Kore yarımadası yakınlarındaki Qingdao limanından, Ningbo’ya doğru hareket eden Maersk’e ait Safmarine Meru ile  Northern Jasper adlı konteyner gemilerinin çatışması üzerine Safmarine Meru’da yangın çıktı. Yangın sırasında Safmarine Meru’da bulunan 22 kişilik mürettebat tahliye edildi. 

Northern Jasper konteyner gemisindeki mürettebatta tahliye edilirken mürettebatta  ciddi bir yaralanma olmadığı belirtildi. Maersk’in Deniz Taşımacılığı Yönetimi Başkanı Palle Brodsgaard Laursen, mürettebatın herhangi bir ciddi yara almadan kazadan kurtulmuş olmasından dolayı sevincini ifade ederken, denizcilerin emniyette olduğunu açıkladı. 

Bu arada Safmarine Meru’nun bulunduğu yerde demir attığı ve yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yangının  kontrol altına alındığı belirtilirken,  Maersk’in Deniz Taşımacılığı Yönetimi Başkanı Palle Brodsgaard Laursen yangının tamamen söndürüldüğünü söylemek için henüz erken olduğunu, ancak yangının kargoya sıçramaması ve tamamen söndürülmesine odaklandıklarını belirtti. Gelen bilgilere göre Safmarine Meru’nun lastik ve plastik ürünler taşıdığı ileri sürüldü.

2006’da inşa edilen ve Hong Kong bayrağı taşıyan Safmarine Meru, 4650 TEU’luk konteyner taşıyabiliyor. Kaza sırasında geminin, 400’den daha az tam dolu konteyner taşıdığı açıklandı.

2009’da inşa edilen ve Liberya bayrağı taşıyan Northern Jasper ise 8400 TEU’luk konteyner taşıyabiliyor. Northern Jasper, Alman denizcilik firması Norddeutsche Reederei NAV’a ait.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5864 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.