1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar düşerken Euro'da yükseliş görüldü
Dolar düşerken Euro'da yükseliş görüldü

Dolar düşerken Euro'da yükseliş görüldü

Dolar kuru yeni güne tarihi zirvenin bir miktar altında başlarken euroda yeni bir rekor daha görüldü.

A+A-

Dün akşam kapanış saatlerin 3.94 seviyesinin üzerine çıkarak yeni bir zirve yapan dolar kuru, doların ABD'de başkanlığa seçilen Donald Trump'ın basın toplantısında beklentilerin aksine ekonomi politikası konusunda herhangi bir detay önermemesi üzerine yaşadığı global düşüş nedeniyle hafif de olsa gevşedi.

Dün sabah ilk işlemlerde 3.8960'ı gören dolar kuru, gün içerisinde 3.85 seviyelerinde yatay bir seyir izledikten sonra akşam piyasaların kapanış saatlerinde yeniden yükselişe geçti ve 3.9422 ile yeni tarihi zirveye ulaştı.

Trump'ın ekonomi politikasına ışık tutması bekleniyordu

Doların yurtiçinde rekor kırdığı saatlerde ABD'de başkanlığa seçilen Donald Trump'ın basın toplantısı yapılıyordu. Trump, 20 Ocak'ta göreve başlamadan önce gerçekleştirdiği basın toplantısında ekonomi politikaları üzerine ışık tutmak yerine ecza firmaları ve ABD istihbarat örgütleri üzerine yoğunlaştı.

Yeni başkanın bu tavrı sonrasında global anlamda değer kaybetmeye başlayan dolar, yen karşısında 114.245 seviyesine kadar gerileyerek 9 Kasım'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden dolar endeksi ise yüzde 0.4 düşerek 101.42 oldu. Euro, dolar karşısında yüzde 0.2 artışla 1.0605 dolardan işlem gördü.

Dolarda global anlamda yaşanan bu değer kaybı TL'nin de bir miktar güçlenmesini sağladı. Sabah ilk işlemlerde 3.8640'a kadar dolar/TL, saat 09:27 itibariyle 3.9045 seviyesinde işlem görüyor.

Euro tarihi zirveyi yenileyerek güne başladı

Dolarda yaşanan kısmi gevşemeye karşın, euro tarihi zirveyi yenileyerek güne başladı. Önceki gün tarihinde ilk kez 4 liranın üzerine çıkan euro, dün sabah 4.11'i aştı ve 4.1128'e kadar çıkarak rekor kırdı. Akşam saatlerinde dolarla birlikte rekorunu geliştiren euro/TL, piyasaların kapanış dakikalarında 4.1298'i gördü.

Euro kurunda bu sabah ise 4.15 seviyesi aşıldı. Kurda işlemler saat 09:27 itibariyle 4.1470'den geçiyor.

Piyasalar, siyasi ve jeopolitik gelişmeleri yakından takip ediyor

Döviz piyasalarında 24 Aralık tarihindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz toplantısı ile 27 Aralık tarihinde açıklanacak Fitch kararı beklenirken, yurt dışında ise 20 Ocak'ta Donald Trump'ın TSİ 19:00'da yapacağı açıklama bekleniyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3674 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.