1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar ve Euro rekor üzerine rekor kırıyor
Dolar ve Euro rekor üzerine rekor kırıyor

Dolar ve Euro rekor üzerine rekor kırıyor

Güne 3.49 seviyesinden başlayan dolar/TL'da artış devam ediyor. Son verilere göre 3.5840, seviyesini görerek tarihi rekorunu kırarken, Euro/TL ise 3.8156 seviyesini görerek yeni bir rekora imza attı.

A+A-

Güne 3.49 seviyesinden başlayan dolar/TL Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "faizlerin düşürülmesi gerektiği"ne ilişkin konuşmasının da etkisiyle yeniden hareketlendi. Kur, 3.5840 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırarken; saat 14.27 itibari ile bankalararası piyasada 3.5550 seviyesinden işlem gördü.

Dolar/TL, doların küresel bazda güçlü seyri ve referandum başta olmak üzere iç siyasi gelişmelerle yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Kur, dün Başbakan Binali Yıldırım'ın referandum açıklamasının ardından 3.5075 seviyesini görerek yeni rekorunu kırmış; günü 3.50 civarında tamamlamıştı.

Ekinci Economics Consulting kurucusu Şevin Ekinci; "Fed toplantısına kadar Dolar/TL kurunda artış devam edecektir. 3.60 seviyesi artık yıl içerisinde görülebilir. Avrupa Merkez Bankası'nın bu ay toplantısı da önemli ancak Euro'nun uzun vadede yönü aşağıda. İç gelişmeler ve Fed faiz artırımlarının 2017 yılında bekentilerden daha fazla yapılacağı beklentisiyle Mart ayı Dolar/TL kur beklentimizi zaten çok önceden 4.1 şeklinde belirledik" şeklinde görüş bildirdi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1726 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.