1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. DTO İzmir Şubesi "13. Resim ve Kompozisyon Yarışması"nı düzenliyor
DTO İzmir Şubesi "13. Resim ve Kompozisyon Yarışması"nı düzenliyor

DTO İzmir Şubesi "13. Resim ve Kompozisyon Yarışması"nı düzenliyor

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, çocuklara deniz sevgisi ve deniz temizliğini aşılamak, denizcilik ekonomisinin ülkemiz için önemini anlatmak amacıyla 13. Resim ve Kompozisyon Yarışması’nı düzenliyor.

A+A-

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan yarışmada, ilkokul öğrencilerinin katılacağı resim yarışmasının konusu “denizde eğlence” olacak. Çocuklar, kalem ve boyalarıyla en çok keyif aldıkları yer olan denizde eğlenceyi çizecekler. Ortaokul öğrencilerine yönelik kompozisyon yarışmasının konusu ise “limanlarımızın ülkemiz için önemi nedir?” olarak belirlendi.

Resim ve Komposizyon Yarışması Şartları

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi 13. Resim ve Kompozisyon Yarışması’na gönderilecek resimler 50x35 cm. boyutunda resim kâğıdına yapılacak. Resim yapmada kullanılacak resim malzemeleri ve tekniği öğrencinin tercihine bırakılırken, öğrenciler resimlerinde anlatmak istedikleri düşünceler ile ilgili bir paragraflık yazılı metin hazırlayacak. Bu yazı; öğrencinin iletişim bilgilerinin (ad-soyadı-okul-sınıfı-yaş-telefon-ev adresi) yazılı olduğu yazılı metin ile birlikte, resmin arka yüzüne yapıştırılarak teslim edilecek. Öğrenciler kompozisyon yarışmasına ise bin kelimeyi geçmeyen, inceleme/araştırma ve kendi ürettiği düşüncelere dayalı bir yazılı metni, A4 sayfası boyutundaki sayfanın tek yüzüne bilgisayarda yazarak katılacaklar. Kompozisyon metninin altında öğrencinin iletişim bilgileri yer alacak. Yarışmaya katılacak eserler 4 Nisan 2017 gününe kadar İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Basın Danışmanlığı’na (İMEAK DTO İzmir Şubesi Cumhuriyet Bulvarı. No:88 Muzaffer Bey İşhanı Kat-5 Pasaport/İZMİR) teslim edilecek.

yusuf-ozturk-002.jpg

Deniz sevdalısı çocuklar

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk,  Türk denizciliğinin ve deniz ticaretinin gelişmesi için denizci bir kuşak yetiştirmenin çok önemli olduğunu söyledi. Öztürk, “Hedefimiz “Denizci Millet, Denizci Ülke” ülküsüne ulaşmak. Bunun yolu da çocuklarımıza denizi, denizciliği sevdirmekten geçiyor.  Bugünün deniz sevdalısı çocukları, yarının denizci gençleri olacaktır. Bu yıl 13. kez düzenlediğimiz resim ve kompozisyon yarışması sayesinde çocuklarımız birbirinden güzel ve renkli resimler çizecek, limanlarımızın ve denizciliğimizin önemi üzerine düşünerek yeni fikirler üretecek. Kuzeyde Ayvalık’tan güneyde Didim’e kadar uzanan sorumluluk sahamızdaki tüm okullarımızın bu keyifli etkinliğe katılmalarını arzu ediyoruz” dedi.

VİRA HABER | ViraHaber.com

Bu haber toplam 5266 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.