1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. DTO İzmir Şubesi 14. Medya ve Fotoğraf Yarışması sonuçlandı
DTO İzmir Şubesi 14. Medya ve Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

DTO İzmir Şubesi 14. Medya ve Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

Türk denizciliğini ileri götürmek, İzmir ve Ege Bölgesi’nde deniz kültürüne ve denizciliğe ilgiyi geliştirmek için 14. kez düzenlenen İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Medya ve Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Murat Yılmazel başkanlığında yapılan medya yarışması jürisi, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kalkan, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Huriye Toker, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Kaçar ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Temsilcisi Meltem Nur Seyis İşleten'den oluştu.

Jüri, Doğan Haber Ajansı’ndan Mustafa Oğuz’un “Turist Değil Angus Geldi” haberini birinci seçti. Habertürk Egeli’den Murat Ervin’in “Uçak da var Gemi de” haberi ikinci, Sabah Egeli’den Onur Tungut’un “Güzelbahçe’de Çevre Katliamına Suçüstü” haberi üçüncü olarak belirlendi. İzmir Life’den Alpay Sönmez’in “Smyrna Kürekçileri” haberi mansiyona, Sabah Egeli’den Ceyhan Torlak’ın “İzmir’de Denize Hasret Tekneciler” haberi ise jüri özel ödülüne layık görüldü.

fotograf-yarismasi-juri.jpg

Fotoğraf yarışması jürisi ise Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zühal Özel Sağlamtimur, Foto Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Temsilcisi Cem Öksüz, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Seyhan Sayar ve Yaşar Üniversitesi Medya Merkezi Müdürlüğü Fotoğraf Stüdyosu Sorumlusu Yaman Umut Bilir’den oluştu. Jüri birinciliği deniz canlılarına yuva, dalış turizmine çekim merkezi olması için geçtiğimiz ay Çeşme’de batırılan TCSG 68 Sahil Güvenlik Gemisi’nin batırılış anını fotoğraflayan Murat Kaptan’ın eserine verdi. Eva Erdem’in fotoğrafı ikinci, Yılmaz Topçu’nun fotoğrafı ise üçüncü olarak belirlendi. Yarışmaya katılan 10 fotoğraf ise sergilenmeye değer bulundu. Medya ve Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni, 30 Mayıs 2017 tarihinde İMEAK DTO İzmir Şubesi Erdoğan Yılmaz Meclis Salonu’nda yapılacak.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türk insanına denizciliğin önemini anlatma konusunda gazetecilerin çok büyük rol oynadığını söyledi. Öztürk, “14 yıl önce bu yarışmayı başlatırken hedefimiz denizciliğin, deniz ticaretinin, deniz turizminin ve deniz kültürünün İzmir ve ülke kamuoyunda daha fazla yer almasıydı. Geldiğimiz noktada bu hedefimize yaklaştık. Varlığını limanına ve denizciliğe borçlu bir kentin insanları olarak, denizlere olan ilginin artarak devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

medya-yarismasi-juri.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4507 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.