1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. DTO Meclisi’nde sıcak dakikalar ve can sıkıcı anlar
DTO Meclisi’nde sıcak dakikalar ve can sıkıcı anlar

DTO Meclisi’nde sıcak dakikalar ve can sıkıcı anlar

İMEAK Deniz Ticaret Odası Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ile Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu arasındaki söz düellosu damga vurdu. Toplantı sonunda yaşananlar ise bu sektöre emek verenlere hiç yakışmadı…

A+A-

Deniz Ticaret Odası Meclis salonunda yapılan toplantı,  faaliyet raporları ve zabıtların sunumu ile başladı. İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan Ekim ayı faaliyetleri ile ilgili meclise geniş bilgi vererek yaklaşık 2 saatlik bir sunum gerçekleştirdi. Çok değişik konulara değinen Metin Kalkavan, özellikle Piri Reis Üniversitesi hakkında detaylı açıklamalar yaptı. Ekim ayı faaliyetleri sırasında faaliyetlere katılan yönetim kurulu üyeleri ve Oda çalışanlarına da söz veren Metin Kalkavan, seçim çalışmaları sırasında kendilerini bu kadar anlatmalarına ön ayak olan Cengiz Kaptanoğlu’na da teşekkür etti (!). 

Piri Reis Üniversitesi ile ilgili bir önceki mecliste Levent Karaçelik’in sorusu üzerine önümüzdeki süreçte üniversite ile ilgili planları anlatan Kalkavan, PRÜ ile ilgili süreci de meclisin gündemine sundu. Metin Kalkavan, “Meclisten aldığımız son kararla gelirimizin yüzde 60'ını PRÜ'ye veriyoruz. T/S SAMSUN gemisi, düşüncemizin sadece PRÜ olmadığını “Türkiye’nin denizcilik eğitimi” olduğu kanıtı. T/S SAMSUN’u denizcilik eğitimi veren kurumlarımıza açtık. T/S SAMSUN staj gemisi değil, uygulamalı eğitim gemisi. Gemi aşçılığı bölümü için YÖK’e dilekçe sunduk, önce başaramadık başka bir isimle açıldı, şimdi bu bölümümüz yüzde 100 dolu ve çocuklar mezun olduklarında 1750 dolar maaşla başlayacaklar. Dünyanın herhalde bin tane denizcilik eğitimi veren kurumu var 500’ü üniversite düzeyinde ama biz ilk 10’dayız kesinlikle” şeklinde konuştu.

metin-kalkavann.jpg

DTO’NUN PRÜ’DEN DAHA BÜYÜK BİR PROJESİ OLMAYACAK

Metin Kalkavan çocukları hayata hazırladıklarını belirterek şunları söyledi: “Çocuklarımızı, hayata hazırlıyoruz. Şu anda 100 milyon doların üzerinde yatırımımız var. PRÜ, iş garantisiyle, dünyaya iyi ve kaliteli eleman yetiştiriyor. Türkiye’de bizim haricimizde kendi alanında ilk 10’da olan üniversite yok. Bizim yapacağımız desteklemek, hatalarını eksikleri azaltarak koşmak. Bugün 3 bin 750 öğrencimiz var. 8. Senemizde başladığımız noktanın 30 katına çıktık. PRÜ bu odanın en büyük projesi, çünkü bu projenin sonu yok. İnsan yetiştirmek, en büyük sorumluluk... Bu sürekli gelişecek bir proje olduğu için de bu proje gerçekten çok büyük ve bundan daha büyük bir projeye DTO sahip olamayacak”.

ÖNCELİKLİ KONUMUZ FETÖ’DÜR

Metin Kalkavan Deniz Eraydın’ın bir önceki mecliste yaptığı konuşmaya da atıfta bulunarak, kimseyi FETÖ’cülükle suçlamadıklarını vurguladı. Seçimlerin ertelenmesi konusunda Ankara’da yapılan toplantıda bu konunun gündeme getirildiğini vurgulayan Metin Kalkavan, seçimlerin ertelenmesi konusunda kendilerinin bile suçlandığını belirterek, bu konuda hiçbir şey yapmadıklarını, kararın Ankara’ya ait olduğunu ve öncelikli konunun da FETÖ olduğunun altını çizdi. Metin Kalkavan, “Zorda da kalsanız, seçimi kaybetseniz de, bu mücadeleyi yapacaksınız. FETÖ mensupları veya sempatizanlarını odanızın herhangi bir organına, meclisine yönetimine sokmayın. İşi sıkı tutun. Seçimlerini ertelenmesinin ana sebeplerinden biri bu. Bir başkanımızın bu konuda FETÖ’cülerin oda ve borsalarda hala aktif olduklarını söyledi. Sanayi odasına kaydolmak için en az 10 işçi çalıştırmak lazım. Maalesef FETÖ’cüler hala aktif olarak çalışıyor. Biz FETÖ İle mücadele etmeyeceğiz, FETÖ kaygısını dile getirmeyeceğiz de neyi dile getireceğiz? Kimin daha bu sistemin içinden çıkacağını kimse bilmiyor. Dilerim bizden kimse çıkmaz” dedi

BİZ BU YOLDA ÇOK ÇALIŞTIK TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Yunanistan ile yaşanan son krize de değinen Kalkavan bu konuda devletin politikası ne ise onu uygulayacaklarını her şeyin para olmadığını vurguladı. Bu konuda şirketleri de uyaran Metin Kalkavan, konunun Türk bayraklı gemilerin Beyaz Liste’den indirilmesi komplosu olduğuna dikkat çekti ve bazı konularda devlet politikası nasılsa öyle davranılması gerektiğini belirtti. Bu noktada geçmişte yaşananları da anlatan ve Prof Dr. Yücel Odabaşı’nı da saygıyla anan Metin Kalkavan Beyaz Liste’ye geçmek konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı. Üniversite, sektör ve İdare işbirliği ile gelinen bu noktada taviz verilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

“ARKAMDAN KONUŞMAYACAKSINIZ, DÜZGÜN YARIŞACAKSINIZ”

Konuşmaların ardından meclis toplantısının sonunda ikinci kez söz alan Metin Kalkavan ile Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu arasında gergin dakikalar yaşandı.

Kalkavan, meclisin tarafsız olması gerektiğini belirterek Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’na dönerek, “Ben size saygı gösteriyorum ama siz de benim arkamdan konuşmayacaksınız” diyerek şunları söyledi: “Her ne söylerseniz, ne konuşursanız gelip burada isim vererek söylerim dedim. Bundan da taviz vermem geri adım atmam söz konusu değil. Öncelikle sahada hakkımda konuşmayacaksınız. Yani arkamdan konuşmayacaksınız, arkamdan konuşmaya devam ederseniz teker teker ne söylediğinizi, kime söylediğinizi burada söylerim. Biriniz Metin Bey, arkamdan konuşuyor diyemezsiniz. Siz tarafsız değilsiniz, burada tarafsız meclisi yönetmek zorundasınız. Eğer yönetmeyecekseniz, ineceksiniz bir başkan vekili gelip tarafsız yönetecek. Ben kendi rakiplerimle burada söyleşirim, konuşurum. Rizespor Başkanlığımdan ayrıldığımda gece yarısı resmimi paylaşıp, kimlerin nasıl keyiflendiğinizi unutmadım. ‘Cumhurbaşkanı üstünü çizdi’ diyenleri unutmadım. Bunlardan keyif alanlar dost olamaz. Siz benim rakibim değilsiniz. Benim rakibimseniz geçeceksiniz karşıya, düzgün bir şekilde yarışacaksınız. Ben sizlere hiç saygısızlık yapmadım. Bir önceki mecliste orkide çiçeğim diyordunuz bana, bu sefer ne diyeceksiniz bilmiyorum?”.

cengiz-kaptanoglu-003.jpg

AYIP, YAZIK, HİÇ YAKIŞMADI…

Metin Kalkavan'ın ardından konuşma yapan DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu eleştirilere sinirli bir cevap verdi. Kaptanoğlu şöyle söyledi: “Rizespor’dan ayrıldığında en çok ben üzüldüm. Beyefendinin o kadar maçına gittim. Yine benim orkidemsin, Metinimsin… Ben kimsenin arkasından konuşmadım, bel altı vurmadım. Sizlere kendimi ispat edemedimse üzülürüm. Ben asla arkadan konuşmam. Ama nedir o dünyaları ben yarattım havası. Ben Metin’in böyle olduğunu bilmiyordum. Herkese yukarıdan bakıyorsun. Sen şaşırmışsın Metin. Meclisi kapatıyorum”.

Bu kadar hızlı toplantının kapatılması karşısında herkes şaşkınlıkla birbirine bakarken, hala Metin Kalkavan’a söylenerek kürsüden inen Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, kendisini görüntülemeye çalışan Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat ile tartışmaya başladı. Bu arada bir hareket yapan Cengiz Kaptanoğlu’na sert tepki gösteren Recep Canpolat’la tartışma büyüyünce, araya toplantı salonundakiler girdi. Ne yazık ki bu görüntülerle de toplantı sonlandı…

 

582_7.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 11797 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.