1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa'ya vizesiz geçiş ne zaman başlayacak?
Avrupa'ya vizesiz geçiş ne zaman başlayacak?

Avrupa'ya vizesiz geçiş ne zaman başlayacak?

AB- Türkiye zirve kararlarında, geri kabul anlaşmasının uygulanması durumunda, Ekim 2016'da Türk vatandaşları için vizelerin kaldırılması önerisinin yapılacağı belirtiliyor. Bu durumda en iyi ihtimalle konunun görüşülmesi Ekim 2016'ya kalmış gör

A+A-

AB-Türkiye Zirvesi'nde, geri kabul anlaşmasının uygulanması durumunda Ekim 2016'da Türk vatandaşları için vizelerin kaldırılması önerisinin yapılması, 17. faslın aralık ayında ve bazı fasılların 2016 yılında açılması için çalışmalara başlanması ile Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için "başlangıç" olarak 3 milyar euro fon sağlanmasının karara bağlanması bekleniyor.

Brüksel'de bugün toplanacak AB-Türkiye Zirvesi'nde ele alınacak taslak metinde, "her iki tarafın Türkiye'nin AB üyelik sürecini hızlandırılmasına ihtiyaç duyulduğu noktasında" hemfikir olduğu belirtiliyor. "Bu amaçla, bugüne kadar tam olarak anlaşılamayan, daha sık üst düzey diyaloğun AB-Türkiye ilişkisinin geniş potansiyelini keşfetmek açısından gerekli olduğu hususunda tarafların görüş birliği içinde olduğu" kaydedilen metinde, "Bu çerçevede, her iki taraf senede iki kez uygun formatlarda zirve yapmayı kararlaştırdı" deniliyor.

Zirvelerin, AB-Türkiye ilişkilerinin yanı sıra uluslararası sorunları görüşmek için bir platform olacağı ifade edilen metinde, "Düzenli görüşmeler ile güvenlik ve dış politika konularındaki işbirliğinin terörizmle mücadeleyi de içine alacak şekilde zenginleştirilmesi gerektiği" vurgulanıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1756 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.