1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dev uçak gemisi denize indiriliyor
Dev uçak gemisi denize indiriliyor

Dev uçak gemisi denize indiriliyor

Amerika Birleşmiş Devletleri tarafından yapılan tarihin en büyük savaş gemilerinden USS Gerald Ford'un önümüzdeki aylarda deniz indirileceği bildirildi.

A+A-

13 milyar dolara (37.6 milyar TL) mal olan yeni nesil Ford sınıfı uçak gemisi, ABD Donanmasının da en büyük silahlarından biri olacak.

4 bin 400 kişilik mürettabata ev sahipliği yapacak olan gemi 75 adet hava aracı taşıyabilecek. Dev geminin ABD'nin son insanlı savaş uçağı F-35'lere ve son dönemde hava saldırılarında kilit rol oynayan drone'lara (İnsansız Hava Araçları) ev sahipliği yapması bekleniyor.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde görev yapan ABD Donanması'nın elinde 10 adet uçak gemisi bulunuyor. Donanmanın üzerindeki yükü hafifletmek için sipiş edilen dev gemi, bir önceki sınıf uçak gemilerine oranla 3 kat daha fazla enerji üreterek daha uzun süreli görevleri icra edebilecek.

Donanma envanterinde bulunan diğer uçak gemilerine kıyasla yüzde 25 oranında daha fazla uçağın kalkmasına imkan verecek olan gemi, 332 metre uzunluğunda ve 100 bin ton ağırlığında.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2644 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.