1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya'dan tehdit: "Tüm hedefler vurulacak"
Rusya'dan tehdit: "Tüm hedefler vurulacak"

Rusya'dan tehdit: "Tüm hedefler vurulacak"

Türk F-16'larının Rus savaş uçağını düşürmesi ile ilgili Rusya cephesinden gelen son açıklamada, "Moskova kruvazörü, uçaklarımız için tehdit oluşturan tüm hedefleri vuracak" denildi.

A+A-

Rusya'ya ait SU-24 uçağının Türk F-16'ları tarafından sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürülmesi sonrası, Rusya cephesinden yapılan tehdit mahiyetindeki açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Rusya'nın yaptığı son açıklamada; S-300'e benzer hava savunma sistemine sahip, Fort ile donatılan 'Moskova' kruvazörünün Suriye'nin Lazkiye açıklarına gönderileceği belirtilirken, "Moskova kruvazörü, uçaklarımız için tehdit oluşturan tüm hedefleri vuracak" ifadeleri kullanıldı.

TSK, Türk hava sahasını ihlal eden uçağın 5 dakikada 10 kez uyarıldığını ve angajman kuralları çerçevesinde iki F-16 ile Suriye sınırında düşürüldüğünü duyurmuştu. Putin ise Soçi'de Ürdün kralı Abdullah ile görüşmesi öncesi yaptığı açıklamada, uçağın Türkiye sınırına 1 kilometre mesafede düşürüldüğünü açıklamıştı.

Uçağın iz analizi hava sahası ihlalini ortaya koydu

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklarca Suriye sınırında müdahalede bulunulan savaş uçağının Türk hava sahasını ihlali iz analizinden de ortaya çıktı. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, uçağın Türk hava sahasındaki ihlali, uçağın iz analizinden anlaşılıyor.

ViraHaber.com


Bu haber toplam 2128 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.