1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Dünyanın en büyük 20’nci filosu: Arkas Denizcilik
Dünyanın en büyük 20’nci filosu: Arkas Denizcilik

Dünyanın en büyük 20’nci filosu: Arkas Denizcilik

Arkas Holding Başkanı Lucien Arkas, Çin’den aldıkları 8 gemiyle dünyanın en büyük 20’nci filosu haline geldiklerini söyledi.

A+A-

Çin'in Zhoushan adasındaki Ouhua tersanesine sipariş verdiği sekiz yeni nesil eko-dizayn gemiden ilki olan Funda A'yı teslim alan Arkas, yaptığı 260 milyon dolar yatırımla 2018'de filosundaki gemi sayısını 53'e çıkaracak. Türkiye'nin en büyük konteyner gemi filosuna sahip olduklarını belirten Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, "Daha az yakıtla daha çok yük taşıma fırsatı yakalayacağız. Gemi başına yakıt tasarrufu yüzde 25'i bulacak" dedi.

arkas01.jpg

Yatırımlara uzun vadeli bakıyoruz

Funda A ve Lucien A hariç mevcut filonun 800 milyon dolarlık yatırım değerine ulaştığı bilgisini veren Arkas, "Bu yatırıma uzun vadeli bakıyoruz. Çok doğru yaptığımızı düşünüyorum. Filozof Seneca'nın dediği gibi 'Yaşamak, fırtınanın geçmesini beklemek değil yağmur altında dans etmeyi bilmektir" diye konuştu. Denizde taşıdıkları yükün yüzde 60'ının Türkiye çıkışlı olduğunu belirten Arkas, Türkiye'de en büyük konteyner gemi filosuna sahip olduklarını vurguladı. Arkas, "Clarkson Research Company'nin listesine göre dünyada 20'nci sıradayız. Akdeniz ve Karadeniz'de yapılandık. Geçen yıl Gana ve Nijerya'da ofis açtık. Bu yıl da Senegal ve Fildişi'ne gireceğiz" dedi.

arkas02.jpg

Liman kapasitesi 5 kat arttırılacak

450 çekici, 706 vagon, bin 25 konteyner, 11 depo ile hizmet verdikleri bilgisini aktaran Arkas, demiryolu taşımacılığı şirketleri AR-GÜ'nün kapasitesinin 1,5 milyon ton olduğunu vurguladı ve ekledi: "Demiryolu taşımacılığına 12 milyon dolar yatıracağız. 3 lokomotif alacağız." Marport'la birlikte Türkiye'de liman işletmeciliğine de girdiklerini dile getiren Arkas, 2015'te İtalya'nın La Spezia kentindeki Terminal del Golfo limanından hisse aldıklarını belirterek, "100 milyon euroluk yatırımla limanın kapasitesi 5 kat artırılacak" şeklinde konuştu.

arkas03.jpg

İstanbul merkez oluyor

Alman Still marka forkliftlerinin Türkiye distribütörü olduklarının da altını çizen Arkas, 2013'te Still Arser'i kurduk. Geçen yıl 3 bin 50 adet satışla forkliftte Türkiye'de ilk sıraya yükseldiklerini belirterek, "Bunun üzerine Almanlar, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri pazarını da İstanbul'dan yönetmemizi istedi" diye konuştu.

arkas04.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 16987 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum