1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Dünyanın en yalnız hayvanı
Dünyanın en yalnız hayvanı

Dünyanın en yalnız hayvanı

Okyanusta tek başına gezinip, diğer balinalardan farklı bir frekansta şarkısını söyleyen bu yalnız kovboy, henüz tanışamadığı diğer balina arkadaşlarıyla iletişim kuramıyor.

A+A-

Bilim insanları sonbaharda uzun süredir varlığından haberdar oldukları ‘yalnız balina’yı nihayet bulmaya çalışacak. 20 yıldan fazla süredir bir ekip tarafından sesi dinlenen balinanın ‘yalnız’ olarak adlandırılmasının nedeni, diğer balinalardan farklı bir frkansta iletişim kurmaya çalışması.

Araştırmacılar, uzun süredir Pasifik Okyanusu’nun kuzeyinde daha önce hiç duyulmayan bir balina şarkısı dinliyor, ancak bu balinanın nasıl göründüğüne dair bir fikirleri yok.

Kuzey Pasifik Okyanusu’nda yaşayan diğer balinaların hiçbirine ait olmayan bir frekansta ses çıkaran balinanın daha önce görülmemiş melez bir balina olabileceği düşünülüyor. İlk olarak bir denizaltındaki görevlilerin dikkatini çeken sesi daha sonra okyanusbilimci Dr. William Atkins dinledi. Sesin oldukça yüksek bir frekansta olduğunu farkeden Atkins, bu sesi diğer balinaların sesleri ile karşılaştırdı. Civardaki diğer balina türleri birbirleriyle 17-18 hertz aralığında iletişim kurarken (çoğu insanın duyamayacağı bir titreşim), bu yeni tür 52 hertz aralığında şarkı söylüyor.

İlk etapta, bu anormal şarkıcının sağlık problemi olan bir balina olabileceği düşünüldü, ama Pasifik’te yirmi yılı aşkın süredir dolandığı için bu biraz olasılık dışı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 13727 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.