1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünyayı 21 bin kez turlayan Göktürk-2 uydumuz
Dünyayı 21 bin kez turlayan Göktürk-2 uydumuz

Dünyayı 21 bin kez turlayan Göktürk-2 uydumuz

Bakan Özlü, yörüngesindeki 4. yılını tamamlayan GÖKTÜRK-2'nin, dünyada 21 bin 387 tur atarak 23 milyon 800 bin kilometrelik alan görüntülendiğini belirtti.

A+A-

18 Aralık 2012'de Çin’den LM-2D roketiyle fırlatılarak yörüngesine yerleştirilen Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu GÖKTÜRK-2'nin, 4 yılda başarıyla görev yapıyor. 

Hava Kuvvetleri Keşif Uydu Komutanlığı'na devredilmişti

Uydunun devreye alma faaliyetleri ve yörünge testlerinin ardından Hava Kuvvetleri Keşif Uydu Komutanlığına devredildiğini ifade eden Özlü, GÖKTÜRK-2'nin işletme ve görüntü dağıtım faaliyetlerinin Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi. Özlü, uydu ve yer istasyonu bakım faaliyetlerinin ise Türki̇ye Bi̇li̇msel ve Teknoloji̇k Araştırma Kurumu Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK UZAY) tarafından yürütüldüğünü belirtti.

23 milyon 800 bin kilometrekarelik alan görüntülendi

Özlü, GÖKTÜRK-2'nin faaliyetlerine ilişkin, "GÖKTÜRK-2 uydusu 4 yıl boyunca yörüngesinde 21 bin 387 tur atmış ve tüm dünyadan toplam 23 milyon 800 bin kilometrekarelik alan görüntülemiştir. Görüntüler tüm kamu kuruluşları ile paylaşılmaktadır. Görüntüler afet izleme, şehir planlama, tarım alanları izleme, orman yangınları ve istihbarat alanlarında kamu kuruluşları tarafından kullanılmaktadır" dedi.

Göktürk-1'de 5 Aralık günü fırlatıldı

Uydu teknolojilerine yatırımlarını sürdüren Türkiye, son olarak 5 Aralıkta Türk Silahlı Kuvvetlerinin hedef istihbaratına yönelik ihtiyacını, coğrafi kısıtlama olmaksızın dünyanın her yerinden 0,5 metre çözünürlüğe kadar karşılayabilecek GÖKTÜRK-1'i uzaya fırlattı.

Bu haber toplam 10908 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.