1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Ege'de mülteci teknesi battı: 16 ölü
Ege'de mülteci teknesi battı: 16 ölü

Ege'de mülteci teknesi battı: 16 ölü

Ege Denizi'nde Midilli Adası açıklarında sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu 16 kişi hayatını kaybetti.

A+A-

Yunanistan Denizcilik Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, arama kurtarma çalışmalarında 16 sığınmacının cesedine ulaşıldı. Cesetlerden 7'sinin Türk sahil güvenlik ekipleri tarafından çıkarıldığı belirtildi.

Ölen sığınmacılar arasında çocuk ve kadınların bulunduğu belirtiliyor. Teknede yaklaşık 25 kişinin olduğu, şimdiye kadar biri hamile iki kadının sağ kurtarıldığı aktarıldı. Öte yandan, kayıp sığınmacıların bulunmasına ilişkin Avrupa Birliği (AB) sınır koruma ajansı FRONTEX ekiplerinin de destek verdiği arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

ege-de-multeci-teknesi-batti-1.jpg

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan açıklama

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çanakkale'nin Sivrice Burnu ve Midilli arasındaki Türkiye'nin karasularında gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetlerinde 7 sığınmacının cansız bedenine ulaşıldığı kaydedildi. 

Açıklamada, arama kurtarma faaliyetlerine 1 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi, 3 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Helikopterinin katıldığı belirtildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nında TCG Tuzla gemisi ile arama kurtarma faaliyetlerine destek verdiği bildirildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3027 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.