1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. "Ekmek Arası Kariyer" etkinliğine ilgi büyüktü
"Ekmek Arası Kariyer" etkinliğine ilgi büyüktü

"Ekmek Arası Kariyer" etkinliğine ilgi büyüktü

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İşletme Kulübü tarafından gerçekleştirilen "Ekmek Arası Kariyer" etkinliğinin bu yıl 10.su yapıldı.

A+A-

YTÜ İşletme Kulübü’nün bu yıl 10’uncusunu düzenlediği “Ekmek Arası Kariyer” etkinliği Türkiye’nin önemli şirketlerinin üst düzey yöneticilerini öğrencilerle bir araya getirdi.

9 kurumsal firma etkinlikte yer aldı

“Ekmek Arası Kariyer” etkinliği Beşiktaş bulunan Mercure Otel’de düzenlendi. Toplam 9 oturum olarak gerçekleşen etkinlikte KPMG, Coca Cola İçecek, Akbank, Henkel, Rönesans Holding, HP, Pladis, P&G ve Eczacıbaşı gibi lider firmaların üst düzey yöneticileri öğrencilerle bir masa etrafında buluştu.

“Katılımcıları firmalar seçti”

İşletme Kulübü, etkinliğin organizasyonunda farklı bir yönteme başvurdu. Öğrencilere üst düzey yöneticilerle yüz yüze görüşme imkânı veren etkinliğin başvuruları, kariyer.net üzerinden Cv doldurularak gerçekleştirdi. Şirketler aradıkları profillere uygun adayları oturumlarına davet ettiler. Özgeçmişleri ile birlikte gelen öğrenciler, şirketlerle birebir temas halinde bir yandan sandviçlerini yiyip içeceklerini içerken bir yandan da staj ve iş olanakları üzerine konuştular.

ekmek-arasi-kariyer-2016.jpg

Öncü şirketler ile kariyerde kazanım

Etkinlik, katılımcıların firmalarını tanıttıkları sunumlar ile başladı. Eczacıbaşı Holding İnsan Kaynakları Müdürü İlke Kılıç, Eczacıbaşı Holding’in vizyonunun iş dünyası ve insan yaşamının gereksinimleriyle doğanın sürdürülebilirliği arasında denge kurabilmekten geçtiğini belirterek Eczacıbaşı Holding’in kendi içinde yapı, tüketim, dağıtım, sağlık ve diğer hizmet grupları şeklinde ayrıldığını açıkladı. Rönesans Holding İnsan Kaynakları Uzmanı Sevde İsteyin, şirketin kuruluşundan bahsetti ve sektöre hangi kanallardan giriş yaptıklarını açıkladı. Ardından işe alım sürecinden bahsederek üniversite yıllarında geçirilen dört sene içerisinde çeşitli aktivitelerde bulunulup öğrenci kulüplerinde aktifliğin işe alım sürecindeki önemini vurguladı. Bir diğer katılımcı firma Yıldız Holding’e bağlı olan pladis, etkinliğin sonuna doğru tüm öğrencilere ayrı vakit ayırarak katılımcılara mülakat deneyimi kazandırdı. Etkinlik sonunda Proje Lideri tarafından her katılımcı firma adına fidan bağış belgesi takdim edildi. 

Ekmek Arası Kariyer etkinliğinde katılımcı firma HP, yaptıkları çekiliş ile bir şanslı öğrenciye HP marka bilgisayar hediye etti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2556 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.