1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. EKOL DENİZCİLİK

  4. Ekol Denizcilik yeni öğretim yılını açtı
Ekol Denizcilik yeni öğretim yılını açtı

Ekol Denizcilik yeni öğretim yılını açtı

Ekol Denizcilik, 14 yılı aşkın bir süredir uluslararası standartlarda IMO model kurslarına uygun eğitim verdiği okulun içerisinde erkek öğrenci yurdunun faaliyete geçmesi ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen yeni öğrencilerin denizci olabilmesinin yolu

A+A-

Ekol Denizcilik’ten yapılan açıklamada, ayrıca STCW 2010 Manila değişiklikleri ve Ağustos 2012’de yürürlüğe giren Gemi adamları Yönetmeliğindeki değişiklikler ile önem kazanan pratik uygulama ve İngilizce yeterlilik eğitimleri için gerekli müfredat değişikliği ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü de vurgulandı.

Eğitimin dönemi açılışının ilk dersi Müh. Fahrettin Küçükşahin tarafından ‘’Çevre kirliliği ve çevre duyarlığı’’konusundaydı. Dünya enerji sorunun çözülmesi için yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelinmesi ve doğanın ekolojik dengesinin korunmasına gayret gösterilmesi konuları hakkında genel bir bilgi verildi.

Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Salih Zeki Çakır ise, denizcilik eğitiminin önemi vurgulayarak, nitelikli denizci ihtiyacının ancak iyi eğitim verilmesi ile sağlanabileceği belirtti. Çakır, bu eğitimlerin çağın gereklerine uygun olarak simülatörler ve laboratuarlarla desteklenmiş, gerçek pratik uygulama alanlarında fiili uygulamalar ile pekiştirilen eğitimler olması gerekliliğinin üzerinde durdu. 
Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin de denizcilik eğitimini önemine değinerek, halihazırda denizcilik eğitimi veren okulların yeterli imkan kabiliyetinden yoksun olduğunu ve bu eksikliklerin giderilmesine çalışıldığını belirtti.

İstanbul Liman Başkanı Gani Aygün, yaptığı konuşmada denizciliğin sevgi ile yapılacak zor bir meslek olduğunu, deniz sevgisinin benimsenmediği bir bireyin bu mesleği yapamayacağını belirtti. Gani Aygün konuşmasını Cahit Sıtkı Tarancı’nın deniz sevgisini anlatan bir şiiriyle de renklendirerek, genç denizcilere rehber olacak hususları anlattı.

Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, nitelikli denizci yetiştiren kurumların desteklenmesi için devlet olarak her türlü tedbirin alındığını, özellikle kursiyerlerin staj dönemlerine ilişkin yeni düzenlemelerin yapılacağını, ayrıca okul gemisi alınması için de girişimde bulunulduğunu ve bir sene içerisinde de bunun gerçekleşmesini umduklarını söyledi. Devletin her bölgede yürütmekte olduğu faaliyetlerini büyük bir titizlikle yürüttüklerini, eskiden yaşanan sorunların artık yaşanmadığını belirterek, çağrı merkezi sistemi ile her türlü sorunun ilgili kuruma rahatlıkla iletilebildiğini belirtti.

Üsküdar Kaymakamı Sayın Mustafa Güler de yaptığı konuşmada denizciliğin ve denizcilik eğitiminin önemini vurgulayarak, Ekol Eğitimi kurumuna bu alana yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti ve yeni eğitim yılının herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Ekol Denizcilik yeni öğretim yılına “vira bismillah” dedi.

virahaber.com
 

Bu haber toplam 3590 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.