1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bir günde fiyatı yüzde 5 yükseldi
Bir günde fiyatı yüzde 5 yükseldi

Bir günde fiyatı yüzde 5 yükseldi

2014 yılı ortalarından bu yana yüzde 70'in üzerinde değer kaybeden petrolün varil fiyatı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi ülkelerden arzın azaltılabileceği yönündeki açıklamaların ardından bugün sert yükseldi. Uzmanlar ise üretimin azal

A+A-

 Petrol fiyatları dünkü sert düşüşün ardından Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)petrol bakanının arzın eşgüdümlü olarak azaltılacağı beklentilerini güçlendiren açıklamalarının ardından bugün yüzde 5'in üzerinde yükselirken, uzmanlar böyle bir adım atılması olasılığının düşük olduğunu ve piyasadaki arz fazlasının devam edeceğini belirtiyorlar.

Brent petrolü dün 30 doların altına gerilemesinin ardından bugün yüzde 5.2 yükselişle 31.6 dolardan işlem görüyor. Reuters piyasa analisti Wang Tao ise Brent petrolünün 32.72 dolarda direnç ile karşılaşabileceğini belirtiyor.

BAE Petrol Bakanı Suhail bin Mohammed al-Mazrouei, dün Wall Street Journal'da yer alan açıklamasında OPEC üyelerinin, petrol üretimini azaltmak için diğer ülkelerle işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti, ancak düşük fiyatların OPEC dışı ülkeleri üretimi azaltmak zorunda kalacağını ve piyasanın kendi kendine denge bulacağını da ekledi.

Petrol fiyatları 2014 yılı ortasından bu yana yüzde 70'in üzerinde değer kaybederken, uzmanlar Çin ekonomisindeki yavaşlama başta olmak üzere küresel ekonomik büyümenin güç kaybetmesiyle birlikte talebin, günlük üretimin 1-2 milyon varil altına indiğini ifade ediyorlar.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1659 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.