1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çin'den Avrupa'ya "çelik" darbe
Çin'den Avrupa'ya "çelik" darbe

Çin'den Avrupa'ya "çelik" darbe

Çin'in çelik ihracatları, yılın ilk 9 ayında bir önceki yıla nazaran yüzde 27.2 oranında artarak 83.1 milyon ton seviyesine ulaştı. Bu ihracat hızı yıllık 100 milyon ton ile rekor anlamına geliyor.

A+A-

Yaşar ÖZER / Vira Haber

ISTFIX Bileşik Endeksi'nin 23.11.2015 tarihinde yayınladığı rapora göre; Çin’in ihracatlarındaki artışa bağlı olarak çelik fiyatları üzerindeki baskı da devam ediyor. Çin'in agresif uygulamalarına karşı gösterilen uluslararası çabalara rağmen ülkenin çelik ihracatındaki yükselişinin önüne geçilemiyor. Bu sebeple inşaat çeliği fiyatlarının, önceki yılın yüzde 26 gerisinde kaldığı; benzer şekilde Avrupa Çelik Birliği tarafından ifade edildiği şekliyle, yassı çelik fiyatlarının bir önceki yıla göre yüzde 40 oranında gerilediği görülüyor.

Her ne kadar Çin’den gerçekleşen ihracatların ana pazarı Güneydoğu Asya ülkeleri olsa da, Avrupa pazarının da baskıyı hissetmekte olduğu bildiriliyor. Küresel çelik pazarındaki önemli aktörler ise, yaşanan sıkıntıların bir sonucu olarak Avrupa çelik sektörünün, önümüzdeki 15 yıl içerisinde yarı yarıya daralmasını bekliyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1723 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.