1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Endonezya 4 yüzen elektrik santrali daha alacak
Endonezya 4 yüzen elektrik santrali daha alacak

Endonezya 4 yüzen elektrik santrali daha alacak

Karadeniz Powership Zeynep Sultan(125 MW) isimli gemi de Endonezya’da elektrik üretimine başladı. Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo , 6 ay içinde 4 elektrik santrali gemisi daha almak istediklerini belirtti.

A+A-

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, yüzen elektrik santrali gemisi "Zeynep Sultan"ın faaliyete başlamasına ilişkin, "Ülkemiz adalardan müteşekkil olduğu için, elektrik sıkıntısı yaşanan bölgelerde ancak bu gemilerin çözüm olacağını düşünüyorum" dedi. Karadeniz Holding'in Endonezya için ürettiği "Zeynep Sultan" adlı elektrik santrali gemisi Endonezya'da faaliyete başladı.

Yerel haber portalı Beritasatu'da yer alan habere göre, Widodo gemiye hayranlığını belirterek, "Endonezya da Türkiye gibi böyle gemiler üretmeli" dedi.

Endonezya'nın 17 bin adadan oluştuğunu hatırlatan Widodo, "Ülkemizin birçok bölgesinde elektrik sıkıntıları yaşanıyor. Bu bölgelere gittiğim zaman insanlar en çok elektrik sorunlarından şikayet ediyor. Elektrik santrali gemileri bu bölgelere gönderilecek" şeklinde konuştu.

Gemilerin satın alınmasına ilişkin anlaşmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi esnasında yapıldığını belirten Widodo, "Bu beş gemiden sonra, Endonezya da Türkiye gibi elektrik santrali gemileri üretimine başlamalı" diye konuştu.

Widodo, 6 ay içinde 4 elektrik santrali gemisi daha almak istediklerini belirterek, "Ülkemiz adalardan müteşekkil olduğu için, elektrik sıkıntısı yaşanan bölgelerde ancak bu gemilerin çözüm olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5935 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.