1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. EMSA, yakıt pillerinin deniz taşımacılığında kullanılmasını inceledi
EMSA, yakıt pillerinin deniz taşımacılığında kullanılmasını inceledi

EMSA, yakıt pillerinin deniz taşımacılığında kullanılmasını inceledi

EMSA, yakıt pillerinin (Fuel Cells) deniz taşımacılığı için temiz enerjinin sürdürülebilirliği ve alternatif yakıtlar bağlamında gelecek vaat eden bir teknolojisi olduğu konusunda incelemede bulundu.

A+A-

Bugün, daha büyük ölçekli uygulamalar için güçlü potansiyeller açığa çıkaran araştırma ve pilot projelerle birlikte, Yakıt Pillerine ilişkin farklı ve özel gelişmeler mevcut. Deniz Taşımacılığında Yakıt Pillerinin kullanılması hakkındaki söz konusu EMSA incelemesi, EMSA’nın Avrupa Komisyonu anlaşması kapsamında ve AB Üyesi Devletlerin desteğiyle, DNV-GL ile birlikte geliştirdiği inisiyatifinin bir sonucu.

Bugün, Yakıt Pili teknolojileri ve hidrojen yakıt çözümlerinin gelişmesi arasındaki sıkı bağa rağmen; LNG, metanol ve diğer düşük parlama noktalı yakıtlardan fayda sağlayan farklı çözümler yürürlüktedir. EMSA, Yakıt Pillerine yönelik hükümlerin IGF Koduna (Gaz veya Düşük Parlama Noktalı Diğer Yakıtları Kullanan Gemilerin Güvenliği için Uluslararası Kod) yeni bir bölüm olarak ekleneceği IGF Kodunun geliştirilme sürecine Avrupa Komisyonu’nu desteklemek için katılacak.

Deniz taşımacılığında Yakıt Pillerinin kullanılmasına ilişkin EMSA İncelemesi; teknolojik ve mevzuata ilişkin bir gözden geçirmeyi, deniz taşımacılığı açısından geleceği en parlak olan Yakıt Pili teknolojilerinin seçilmesini ve seçilen teknolojilerin gemi dizayn uygulamalarında Risk ve Emniyet durumlarına göre değerlendirildikleri bir Emniyet Değerlendirmesini kapsıyor. İlgili incelemeyi görmek için tıklayınız...

Kaynak: EMSA

Bu haber toplam 2851 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.