1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Enez ve Sultaniçe balıkçı barınağı ihalesi 30 Kasım’da
Enez ve Sultaniçe balıkçı barınağı ihalesi 30 Kasım’da

Enez ve Sultaniçe balıkçı barınağı ihalesi 30 Kasım’da

Enez Balıkçı barınağı ve Sultaniçe Balıkçı barınakları 30 Kasım günü 10 bin 800 lira aylık bedel ile ihaleye çıkarılacak .Enez Balıkçı Barınağı yasa gereği önceliği Enez Balıkçılık Kooperatifinde olmak üzere ihale edilecek.

A+A-

Türkiye’nin en batısında bulunan ve güvenlik riskleri ile gündeme gelen Enez Balıkçı barınağı ile birlikte Sultaniçe Balıkçı barınakları 30 Kasım günü ihale ile verilecek.

Edirne Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Enez Mal Müdürlüğü tarafından 30 Kasım 2017 günü 300 Milli Emlak Genel Tebliği ile 10.800 lira aylık bedel ile ihaleye çıkarılacak olan 47 bin metrekare büyüklüğünde Enez Balıkçı Barınağı yasa gereği önceliği Enez Balıkçılık Kooperatifinde olmak üzere verilecek. Kooperatifin almaması durumunda ise ikinci öncelik Enez Belediyesinin olacak. Her iki kurumda Balıkçı Barınağı almaz ise açık ihale yapılarak 3. kişilere kiralanabilecek. Aynı şartlarla ihale çıkarılan Sultaniçe Balıkçı barınağının aylık kirası ise 7 Bin 378 lira olarak belirlendi. Buranın kiralanacak alanı ise toplam 29 bin metrekare. İhale saat 13.00’te yapılacak.

ENEZ LİMANI ALT YAPI ÇALIŞMASI SONA ERDİ

Bu arada Enez Balıkçı Barınağının alt yapı çalışmaları sona erdi. Elektrik, su ve betonlama işlemleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan Enez Balıkçı Barınağının gece görüşlü kamera sistemi de Enez Amatör Balıkçılar Derneği tarafından kuruldu.

“BALIKÇI BARINAKLARI GÜVENLİK ALTINA ALINACAK”

Her iki balıkçı barınağının kiralamadan sonra güvenlik altına alınacağını belirten yetkililer, “Şartname çok açık ve kiralama yapacak olan Kooperatifler öncelikle barınakların güvenliğini sağlayacak. Barınakların etrafı tel örgü ile kapatılacak, girişler otomatik kapı ile olacak, tekne sahipleri dışında araç ile giriş yapılmayacak, profesyonel veya amatör tekne sahipleri tekne bağlamak için İl tarım  Müdürlüğü tarafından belirlenen ücreti ödemek zorunda kalacaklar. Bununla birlikte kiralama yapanlar balık satış, tekne tamir bölgeleri oluşturabilecek, irsek halinde hazırlanacak proje ile balıkçılara giyinme, soyunma, balık saklama yerleri yapabilecekler” dediler.

KARANLIKTAN KURTULACAKLAR

Bu arada yıllardır karanlıkta kalan Enez ve Sultaniçe Balıkçı barınaklarının kiralama bitiminde aydınlatılacağı belirtildi. Elektrik abonesi olmadığı için aydınlatma sistemlerinin çalışmadığını belirten Tredaş yetkilileri, abone olunması halinde aydınlatma lambalarının yanacağını belirtirken, Enez Balıkçı barınağında bulunan ve tekneleri elektrik ve su almasını sağlayan sistemlerinde hayata geçeceğini söylediler.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 20290 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.