1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Engelleri yelkenle aşıyorlar
Engelleri yelkenle aşıyorlar

Engelleri yelkenle aşıyorlar

Wista Türkiye Derneği tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesiyle birlikte 5 engelli genç, boylu soylu bir yelken ile denizlere açılıyor.

A+A-

Wista Türkiye Derneği’nin sosyal sorumluluk projesi ile 5 engelli genç İstanbul 2010 Kültür Başkenti Projeleri kapsamında yer alan Tallship Race Projesi içerisinde, yelkenli sporu ile tanıştırıyor ve hayatlarında ilk defa yurtdışına hatta boylu soylu bir gemi ile denize yelken açacak.

 

Derneğin Ataköy Marina ve Alternatif Yaşam Derneği ile işbirliği içerisinde geliştirdiği, bu projeye destek için, 29 Mayıs gecesi STS Bodrum yelkenlisi üzerinde kokteyl gerçekleştirildi.

 

 

Denizcilik camiasının önemli isimlerinin ve milletvekili Lokman Ayva’nın da katıldığı gecede, engelli gençler ilgi odağı oldu.

 

Kokteylde bir konuşma yapan görme engelli Lokman Ayva, Wista Derneği üyelerini projelerinden dolayı kutladığını belirterek, “Bu proje bizim için çok önemli bir proje. Şu anda engellilerin bir yelkende var olmasını konuşuyoruz. Çünkü sınırları zorluyoruz. İnsanların ulaşmak istediği sınırlar var ve kaldırmak istediği sınırlar var. Bedenlerimizin sınırlarıyla yetinmek istemiyoruz. Daha çok şeyler yapmak istiyorum. Daha iyi şeyler yapmak istiyorum” dedi.

 

Görme engelli Adem Vural ise duygularını şöyle ifade etti: “Heyecanımız sona doğru yaklaştıkça artıyor. Yarın artık demir alıyoruz. Dışarı çıktığımız zaman yoldan geçen biri seni sokağa niye tek başına saldılar, senin kimsen yok mu gibi tepkiler gösteriyorlar. Ama şu anda öyle bir durumdayız ki, katılacağımız bu teknede bizler o teknenin bir elemanı olacağız. Herkes neyse biz de o olacağız bu teknede. Bu teknede bizim bir görevimiz var. Bu tekne bizim katkılarımızla ilerleyecek”.

 

 

 

 Virahaber

Bu haber toplam 1183 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.