1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. EPDK'dan LNG ile ilgili flaş karar
EPDK'dan LNG ile ilgili flaş karar

EPDK'dan LNG ile ilgili flaş karar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt ve LPG istasyonlarının yanı sıra, LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) istasyonlarının kurulmasının önünü açtı.

A+A-

EPDK’nın yeni kararına göre Türkiye’de artık LNG istasyonu kurulabilecek. Böylece toptan satış lisans sahipleri, karayolu taşıtlarında yakıt olarak kullanılmak üzere LNG satışı yapabilecek. Çevre dostu LNG ile daha az karbondioksit gazı salınımı hedefleniyor. Önemli adım EPDK’nın Doğalgaz Yönetmeliği’nde değişikliğe gitmesiyle atıldı.

Buna göre LNG istasyonu toptan satış lisans sahipleri, karayolu taşıtlarında yakıt olarak kullanılmak üzere LNG satışını, belli bir adreste kuracakları tesiste gerçekleştirebilecek. Sabah'ta yer alan habere göre; satış sadece lisansa konu tesiste gerçekleştirebilecek. Yurt genelinde doğalgaz satışı yapan diğer toptan satış şirketlerinin, belli bir adreste, karayolu taşıtlarında yakıt olarak kullanılmak üzere LNG satışı yapmak istemesi halinde ayrı lisans alması zorunlu tutuluyor.

Karbondioksit salınımlarının en büyük kaynağı enerji ve ulaştırma sektörü

Özelikle kamyon, TIR, otobüs gibi vasıtalarda uygulama alanı olan LNG, binek arabalarının depolarının küçüklüğü nedeniyle kullanılamıyor. Düzenlemeyle, araçlarda doğal gazın kullanım alanının yaygınlaştırılması ve karbondioksit salınımlarının düşürülerek, çevreyle dost taşımacılığın teşviki öngörülüyor. Dünyada karbondioksit salınımlarının en büyük iki kaynağının enerji sektörü ve ulaştırma sektörü olduğu belirtiliyor. Fosil yakıtlar içinde en çevre dostu olan doğalgazın, ulaştırma sektöründe daha fazla kullanılması ülkelerin enerji politikalarında önemli görülüyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3150 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum