1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Eraydın: “İzmit Körfezi’ndeki çevre felaketi incelenmelidir”
Eraydın: “İzmit Körfezi’ndeki çevre felaketi incelenmelidir”

Eraydın: “İzmit Körfezi’ndeki çevre felaketi incelenmelidir”

İMEAK Deniz Ticaret Odası 7. Meslek Komiteleri Toplantısı'nda konuşan Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği (GYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Deniz Eraydın, İzmit Körfezi’nde yaşanan çevre kirliliği hakkında görüşlerini açıkladı.

A+A-

Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği (GYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Deniz Eraydın yaptığı konuşmasında, “Geçen ay (Ocak) İzmit Körfezi’nde bir veya birden fazla deniz kirliliği yaşandı. Bu olay bizlerin hem yaşam, hem de ticaret alanımızda gerçekleşti. Hayatımızı da derinden etkiledi. 12 Ocak Perşembe sabahı Poliport Terminali’nde ürün transferi sırasında tanktan ürün taşması yaşanmıştır. Taşan ürün denize ulaşmıştır. Bu olaydan yaklaşık 2-3 saat sonra Poliport Kuru Yük İskelesi dışında tüm Körfez’de hayat ve ticaret normal olarak devam etti. Bundan 24 saat sonra 13 Ocak sabahı Poliport’tan 15 mil mesafede TÜPRAŞ ve İGSAŞ civarında kıyıya vuran müthiş bir deniz kirliliği ortaya çıkmıştır ve öğlene doğru İzmit Körfezi deniz trafiğine kapatılmıştır. Sonrasında 28 bölgede kirlilik tespitleri gerçekleştirildi. Ortada bununla ilgili birkaç tane tez var. Bölgede faaliyet gösteren şirketler olarak elimizdeki bilgileri ve bulguları ilgili birimlerle paylaştık. Bu konuda ciddi çalışma yapıldı. Bu safhada kimseyi töhmet altında bırakmamak için herhangi bir yorum yapmıyorum.

Bu kıyılarımızda yaşamız olduğumuz ilk kaza değil, son kaza da olmayacaktır. Kesinlikle ders alınması gereken ve değişik açılardan da incelenmesi gereken bir olaydır. İdaremizde bu sürede benim görmediğim bir inisiyatif kullandı. Cumartesi ve Pazar günleri de dâhil olmak üzere her aramamıza 24 saat cevap verildi. İlettiğimiz her sıkıntıya imkânlar dâhilinde çözümler yaratıldı. Böylesi olağanüstü durumda çevreyi en az zararla kurtarmaya çalışılırken, ticaretin de aksamaması için olağanüstü bir çaba gösterildiği düşüncesindeyiz. Telefonlarımızı cevapsız bırakmayan bütün birimlere teşekkürü bir borç biliyoruz. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak, ülkemizi en ileriye taşımamız gerekiyor. Birbirimize sahip çıkarken, ülkemize ve doğamıza da son derece sahip çıkmamız gerekiyor. Bu anlayışın işliyor olması ise en büyük tesellimiz” dedi.

Muhabir: Hüseyin Altay YONTAN

Bu haber toplam 2194 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.