1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Erdoğan: "Filyos, Türkiye'nin 3. büyük limanı olacak"
Erdoğan: "Filyos, Türkiye'nin 3. büyük limanı olacak"

Erdoğan: "Filyos, Türkiye'nin 3. büyük limanı olacak"

Zonguldak halkıyla Madenci Anıtı Meydanı'nda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Limanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Erdoğan, Madenci Anıtı Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde, yaklaşık üç yıllık bir aranın ardından yeniden Zonguldak'ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı.

Zonguldak'ın kendisine uzak olmadığını, rahmetli babasının Rize'den çıkıp Zonguldak'a, daha sonra Sakarya'ya ve oradan da İstanbul'a göç ettiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Bize bu şekilde anlatırdı hayat hikâyesini. Biz de Batı Karadeniz'i cazibe merkezi haline getirecek böyle bir proje için Başbakanlığım döneminden itibaren uzun zamandır çalışıyorduk hatta bu hayalimizi 2023 hedeflerimiz arasına da koyduk. Önümüze pek çok engel çıkmasına rağmen hepsini de kararlılıkla aştık, nihayet kazmayı vurduk. Filyos Limanı projesinden söz ediyorum. Türkiye'nin üçüncü büyük limanının inşasına hamd olsun 2016 yılının Aralık ayında başladık. Karadeniz'in çıkış kapısı olacak bu liman, Marmara ve Boğaz'ın yükünü azaltarak, önemli bir alternatif olacak. Limanla entegre şekilde kurulacak demiryolu bağlantısıyla buradan doğrudan güney illerimize ve Ortadoğu'ya ulaşım imkânı getiriyoruz. Filyos Limanı'nın, sadece altyapısının proje bedeli 655 trilyon. Bu altyapı, üstyapıyla rakam zaten tırmanıyor tırmanıyor katrilyonu yakalıyor. Hedefimiz, 2019 yılı ortasına kadar altyapıyı bitirmek. Üstyapının da yap-işlet-devret modeliyle kısa sürede tamamlanmasını sağlamaktır."

Filyos Limanı'nın arkasında serbest bölgenin yer alacağını kaydeden Erdoğan, limanın devreye girmesiyle 600 hektarlık bir alanın da endüstri ve sanayi merkezi haline geleceğini bildirdi.

Erdoğan, Filyos Limanı Projesi'nin, bölgede 12 bin kişilik istihdamın oluşmasını temin edeceğini vurguladı.

VİRA HABER MERKEZİ | ViraHaber.com

Bu haber toplam 3928 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.