1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Exxon Mobil Güney Kıbrıs’a termimal kurmak istiyor
Exxon Mobil Güney Kıbrıs’a termimal kurmak istiyor

Exxon Mobil Güney Kıbrıs’a termimal kurmak istiyor

‘’Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki 10’uncu parselin ruhsatına sahip olan Exxon Mobil’in stratejik ortakları Qatar Petroleum ile birlikte , Güney Kıbrıs’ta doğalgaz sıvılaştırma terminali inşa etmek istediği belirtildi.

A+A-

Exxon Mobil CEO’su Varnavas Theodosiu, şirketin öncelikleri arasında şartların uygun olması durumunda doğalgaz sıvılaştırma terminali kurmak olduğunu belirtti.

Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki 10’uncu parselin ruhsatına sahip olan Exxon Mobil’in CEO’su Varnavas Theodosiu,  stratejik ortakları Qatar Petroleum ile öncekileri arasında, Güney Kıbrıs’ta doğalgaz sıvılaştırma terminali inşa etmek bulunduğunu belirtti.

Bunun bazı önkoşullara bağlı olduğunu söyleyen Theodosiu, 2018 yılının ikinci yarısında yapılacak sondajda yeterli miktarda rezerv bulması durumunda, terminalin birinci öncelikleri olacağını söyledi.

Güney Kıbrıs’ın enerji kavşağı olabilmesi için iki kritere işaret eden Theodosiu, ilkinin, kendi altyapılarını yapacak kadar doğalgaz bulması, ikincisinin de bölgede hizmet tedariki sağlanması olduğunu belirtti.

Doğalgazın keşfedildiği andan itibaren bundan yararlanılabilir olmasına kadar geçen süreden de söz eden Theodosiu, bunun, bugün bulup yarın değerlendirilecek bir şey olmadığını belirterek, altyapıyı kurmak için 4-5 yıl gerektiğini, ancak bu altyapının 5 yıl için değil, 30-40 yıl için olduğunu söyledi.

Amerikan şirket uçuş izni istiyor

Öte yandan, bir Amerikan şirketinin, Mart ayında, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde araştırma ve sondaj yapmaya yönelik ruhsatlara sahip olan şirketlerin platformlarına helikopterle malzeme ve personel taşımak için uçuş yapma başvurusunda bulunduğu ileri sürüldü.

Vira Haber

Bu haber toplam 3047 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.